V enakem obdobju se je za 0,64 odstotka zvišala cena zlata. Za unčo je bilo potrebno konec tedna odšteti 1232 ameriških dolarjev. Na drugi strani je za 0,7 odstotka padla cena srebra. Znižala se je tudi cena surove nafte. 159-litrski sodček zahodnoteksaške nafte se je pocenil za 3,5 odstotka na 81,4 ameriškega dolarja.

V četrtek smo iz Nemčije dobili težko pričakovane podatke iz proizvodnega sektorja, ki jih izračunava podjetje Markit. Indeks nabavnih menedžerjev je v oktobru dosegel vrednost 51,8. Vsaka vrednost nad nivojem 50 kaže na večanje ekonomske aktivnosti. Indeks Dax je takoj reagiral pozitivno in v četrtek pridobil 1,2 odstotka vrednosti.

Med posameznimi delnicami je konec tedna navdušilo podjetje Nokia. Po tem, ko je družba odprodala del posla, ki se ukvarja z izdelavo mobilnih telefonov družbi Microsoft, se je preostanek družbe znova postavil na trdne noge. Glavni produkti obsegajo strojno telekomunikacijo opremo, ki jo družba prodaja telekomunikacijskim družbam po vsem svetu. Glavna trga pri tem sta Severna Amerika in Kitajska. Družba je v minulem četrtletju zabeležila dobiček v višini 747 milijonov evrov v primerjavi z izgubo v višini 91 milijonov evrov, ki jo je podjetje beležilo v enakem obdobju lani. Prihodki so se zvišali na 3,3 milijarde evrov, kar signalizira prvo rast prihodkov vse od leta 2011. Po objavi podatkov je cena delnic poskočila za slabih 7 odstotkov.