Halepova si je kot prva v rdeči skupini priigrala polfinale, potem ko je s 6:0 in 6:2 v sredo odpravila Williamsovo. Če ruski zvezdnici Mariji Šarapovi kljub zmagi nad Poljakinjo Agnieszko Radwansko ni uspelo priti v polfinale zaključnega teniškega turnirja v Singapurju, pa je svoje delo zanesljivo opravila osma nosilka, Danka Caroline Wozniacki. Ta je v beli skupini s tremi zmagami končala na prvem mestu in se ob Radwanski prebila med najboljše štiri.

Wozniackijeva je tretjo zmago dosegla proti tretjepostavljeni Čehinji Petri Kvitovi, končni izid je bil 6:2 in 6:3. V prvem dvoboju dneva se je Šarapova predčasno poslovila s sklepnega turnirja sezone, kljub zmagi s 7:5, 6:7 (4) in 6:2. Ruska teniška zvezdnica, ki prebiva na Floridi, bi za napredovanje v polfinale sklepnega turnirja potrebovala gladko zmago brez izgubljenega niza, a se Radwanska ni kar tako predala in je dobila drugi niz, kar je pomenilo slovo Šarapove.

Razplet dvoboja Šarapova - Radwanska je hkrati pomenil zelo dobro vest za Američanko Sereno Williams, ki bo sezono, tako kot v letih 2002, 2009 in 2013, končala na prvem mestu svetovne lestvice WTA. Šarapova, druga igralka sveta, je pred dvobojem z Radwansko še imela hipotetične možnosti za prevzem položaja številke 1, a je bilo pri takšnem scenariju veliko preveč če-jev, da bi se tudi dejansko uresničil.

Halepova se bo v polfinalu pomerila z Radwansko, drugi dvoboj pa bo Williams - Wozniacki.

Srebotnikova ekspresno do prve zmage v Singapurju

Najboljša slovenska teniška igralka dvojic Katarina Srebotnik je uspešno začela nastope na sklepnem mastersu WTA v Singapurju. Današnji uvodni dvoboj je v paru s Čehinjo Kveto Peschke dobila po vsega devetih minutah igre, saj sta prvi nosilki Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci predali dvoboj pri izidu 2:1 v prvem nizu za slovensko-češki par.