Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Werder Bremen - Koln FC
0
Moštvi s svojimi predstavami še zdaleč ne navdušujeta, a zaenkrat bistveno slabše kaže Werderju, ki je po osmih krogih s štirimi točkami in brez dosežene zmage prikovan na dno lestvice. Tekmo zato z nekoliko več optimizma pričakujejo nogometaši Kölna, ki so v prejšnjem krogu odvzeli skalp letos nerazpoloženi Borussi Dortmund. A pri tem velja dodati, da so imeli kozlički ob veliki zmagi pomoč domačega občinstva.

Nogomet - Bolgarija - 1.liga

Slavija Sofija - Lokomotiva Plov
1
Med seboj se bosta pomerila deveto in desetouvrščeno moštvo bolgarskega prvenstva. V vlogi favorita bo prav gotovo moštvo iz prestolnice, ki je po slabšem začetku začelo igrati izvrstno, s tremi zmagami in remijem na zadnjih štirih tekmah pa se iz kroga v krog vzpenja po lestvici. Lokomotiva, ki igra dokaj nekonsistentno, se morda lahko nadeja točke, medtem ko bi zmaga že predstavljala manjše presenečenje.

Nogomet - Poljska - 1. liga

Wisla Krakov - Podbeskidzie
0

Wisla je po štirih zaporednih porazih v zadnjem krogu le uspela zmagati. Moštvo se je kljub nedavnim slabim rezultatom uspelo obdržati pri vrhu, saj je na četrtem mestu. Osvojitev novih treh točk pričakujejo tudi danes, saj gostijo šele desetouvrščeni Podbeskidzie. A glede na zadnje medsebojne rezultate bo naloga vse prej kot lahka. Na zadnjih petih tekmah sta se ekipi kar štirikrat razšli brez zmagovalca, na zadnji tekmi pa je Podbeskidzie celo vpisal minimalno zmago (1:0).

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Unics Kazan - Real Madrid
2
Madridčani so v lanski sezoni veljali celo za prve favorite za zmago v evroligi, a nato ostali praznih rok. Cilji tudi letos ostajajo nespremenjeni. Jasno je, da Real, ki zmage niza kot po tekočem traku, danes zanima zgolj zmaga. Unics je tako pred zahtevno nalogo, saj bo moral prikazati vrhunsko predstavo, če želi po porazu v prvem krogu proti Efesu v Istanbulu priti do prve evroligaške zmage.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Unicaja - Alba
1
Če je Bayern v prejšnjem krogu evrolige namučil Barcelono, je njen največji tekmec v Nemčiji, berlinska Alba, doma prepričljivo izgubila proti moskovskemu CSKA. Kljub temu Unicaja Nemcev še zdaleč ne sme podcenjevati, nenazadnje so ti še nedolgo nazaj na prijateljskem srečanju poskrbeli za enega največjih presenečenj v zadnjem času in premagali prvake lige NBA San Antonio Spurs.