Los Angeles pred nizom petih zaporednih tekem v gosteh v nedeljo zvečer čaka še domača tekma proti Columbusu.

Kralji so v Staples Centru zmagali še petič po vrsti. Na tekmi proti Buffalu so prvič igrali brez branilca Slave Vojnova, ki je bil obtožen družinskega nasilja in naj bi bil suspendiran vsaj do 1. decembra, če ne celo za nedoločen čas. Namesto Vojnova je tako zaigral Jake Muzzin, ki se je vrnil po poškodbi.

Domači hokejisti so že na začetku tekme proti Buffalu pokazali, kdo je gospodar Staples Centra. Po prekršku Tylerja Myersa nad Anžetom Kopitarjem so kralji zaigrali z igralcem več na ledu. Ponujenega "power playa" niso kar tako zapravili. Do vodstva so tako prišli že v 36. sekundi, ko je gostujočega vratarja Jhonasa Enrotha matiral Carter.

Drugi zadetek na tekmi je padel v drugi tretjini. Po izključitvi Myersa so domači hokejisti znova zaigrali z igralcem več in bili znova uspešni, tokrat po zaslugi slovenskega zvezdnika Kopitarja, ki je še drugič zadel v tej sezoni. Plošček je v napadu najprej zadržal Carter, nato še Kopitar, ki je vrnil podajo Carterju, ta pa je plošček vrnil Hrušičanu, ki je od blizu premagal Enrotha za vodstvo z 2:0. Carter je s podajo vpisal še stoto točko v dresu LA Kings. Kopitarjev gol je bil zadnji na tekmi, saj sta do konca svoje delo odlično opravila oba vratarja.

Los Angeles ima za seboj dober začetek sezone, na sedmih tekmah je petkrat zmagal. "Govorili smo o tem, da si želimo dobro začeti sezono. To nam uspeva, trenutno svoj posel opravljamo dobro," je po tekmi povedal Kopitar.

Nov mejnik Quicka

Vratar kraljev se je veselil novega prav posebnega mejnika. Peta zaporedna zmaga v novi sezoni je bila tudi njegova rekordna 33. tekma, ko v dresu Los Angelesa ni prejel zadetka. Prej si je ta rekord delil z Rogiejem Vachounom.

"Ta mejnik kaže bolj na to, kaj smo vsi mi kot moštvo sposobni narediti. Dobro se tudi zavedam, kaj je dosegel Rogie in kaj je pomenil moštvo in za hokej v tem mestu," je bil zadovoljen Quick v izjavi za ameriške medije.

Na tekmi pa sta prvič v ligi NHL nastopila sin in oče, Jordan in Ted Nolan, Jordan Nolan je igral v majici Los Angelesa, njegov oče pa je bil na tekmi udeležen kot trener nasprotnega moštva Sabres.

Uspešen uvod v sezono tudi za NY Islanders

Sezono so dobro začeli tudi New York Islanders, ki so peto zmago dosegli v Bostonu s 3:2. Detroit je po podaljšku s 3:2 ugnal Pittsburgh, Niklas Kronwall je dosegel dva zadetka in podajo za zmagovalce. Nashville je po zaslugi treh golov Jamesa Neala ugnal Chicago in je skupaj z Montrealom in Anaheimom trenutno vodilna ekipa lige. Vancouver je s 4:1 zmagal v St. Louisu, Minnesota je doma z 2:0 premagala Arizono, Calgary je tudi po zaslugi dveh golov Seana Monahana kar s 5:0 odpravil Carolino, Mark Letestu in Ryan Johansen pa sta s po dvema zadetkoma pomagala Columbusu do slavja s 5:4 v San Joseju.