Ljubljanski hokejisti so še naprej prikovani na zadnje mesto lige Ebel. Na zadnji tekmi v Gradcu so bili blizu uspeha, saj so po zaostanku z 1:5 še prišli do 4:5, vendar ostali praznih rok. Danes je v Tivoli prišel branilec naslova tega tekmovanja, južnotirolski Bolzano, tudi s slovenskim reprezentantom Žigo Pancetom, ki pa s temeljito spremenjeno ekipo letos tudi ni kandidat za vrh. Na koncu pa so bili zmaji spet za gol prekratki.

V zeleno-belem taboru so se lahko razveselili vrnitve nekaterih poškodovanih igralcev v moštvo, spet je bil med vratnicama prvi vratar Andy Chiodo, najbolj zvestemu tivolskemu občinstvu pa sta se prvič doma predstavila še zadnja novinca, povratnik Andrej Hebar in Tom Zanoški.

A vsi ti dobri pokazatelji so hitro splahneli, saj so gostje povedli že po prvi nevarnejši akciji na tekmi, ko je bil pred vrati spreten pozabljeni Paul Zanette. V nadaljevanju so si domači skušali priigrati kakšno priložnost več od tekmecev, imeli enkrat tudi številčno prednost, ki pa je, kot že tolikokrat doslej, ostala neizkoriščena.

Željo, da bi v nadaljevanju spremenili potek tekme, pa je domačim preprečil nov zadetek Bolzana; že v 13. sekundi druge tretjine se je namreč po podaji izza vrat na pravem mestu znašel Marco Isnam in premagal domačega vratarja. Zanoški je imel nekaj minut zatem priložnost za gol celo z igralcem manj, a je njegov prodor ostal neizkoriščen, prav tako pa dve minuti prednosti 5-3 med 30. in 32. minuto. Ko je že kazalo, da bodo zmaji ostali brez ognja tudi v tej tretjini, je za kanček upanja z zadetkom tik ob vratnici poskrbel Zanoški pred iztekom druge tretjine.

Za izenačenje so tako domači potrebovali samo gol, ki pa ga niso dosegli. Spet je šepala igra z igralcem več, ko se je Bolzano brez težav ubranil. Nekaj dela je imel tudi Chiodo, njegov tekmec Jaroslav Hübl pa predvsem ob koncu, ko so domači skušali še brez vratarja in s šestimi igralci spremeniti potem dvoboja. A zaman in ostalo je pri tesni zmagi Bolzana.

V naslednjem krogu se bodo zmaji podali na gostovanje k orlom v Znojmo, tekma bo v nedeljo.