Potem ko je Bouchardova dobila prvo igro v dvoboju z Williamsovo, je bilo jasno, da je Halepova postala prva igralka rdeče skupine, ki se je že uvrstila v polfinale. Ali bo iz skupine napredovala tudi zmagovalka 18 turnirjev za grand slam Williamsova, bo znano v petek, saj je preboj številke 1 odvisen od razpleta dvoboja med Srbkinjo Ano Ivanović in za zdaj še neporaženo Halepovo.

Rusinja Marija Šarapova, sicer druga igralka z lestvice WTA, pa je danes skorajda zapravila vse možnosti, da bi leto 2014 končala kot številka 1 na svetu. Danes jo je namreč v beli skupini gladko, v dveh nizih po zgolj 75 minutah igre ugnala Čehinja Petra Kvitova, ki je slavila s 6:3 in 6:2.

Če želi Šarapova leto končati kot prva igralka sveta, bo morala osvojiti sklepni masters v Singapurju. A tudi to še ne bi bilo dovolj; za nameček mora upati, da se Williamsova ne prebije do finala. A te možnosti so zgolj teoretične, saj ima zdaj ruska zvezdnica tekmo pred koncem dva poraza in je na zadnjem mestu v beli skupini.

Že pred tem je danska teniška igralka Caroline Wozniacki prišla do svoje druge zmage v Singapurju. Nekdanja številka 1 ženskega tenisa je tokrat premagala Poljakinjo Agniezsko Radwansko s 7:5 in 6:3 in si praktično že zagotovila napredovanje v polfinale.