Vodstvo hokejske lige NHL je moralo v noči na četrtek prestaviti tekmo med Ottawa Senators in Toronto Maple Leafs, potem ko je v strelskem obračunu v kanadski prestolnici življenje izgubil vojak. Vodstvo lige je ob tem izreklo sožalje družini preminulega vojaka, tekmo pa bodo nadoknadili pozneje. V Ottawi je strelec vdrl v poslopje parlamenta in ob tem ubil vojaka, kmalu zatem pa tudi sam padel pod streli varnostnikov. Gostujoči hokejisti iz Toronta v tem času niso bili v bližini obračuna.

Na tekmi med Pittsburgh Penguins in Philadelphia Flyers, ki so jo dobili gostje iz Philadelphie, so se pokojnemu vojaku Nathanu Cirillu v ta namen poklonili tudi z minuto molka.

Anaheim je s 4:1 odčital lekcijo Buffalu. Corey Perry je hitro začel polniti gol gostiteljev, dosegel tudi drugi hat-trick sezone ter Anaheimu izdatno pomagal do šeste zaporedne zmage. V prvih sedmih tekmah sezone ima Perry zdaj že osem golov, tokrat je prvega dosegel v 9. minuti prve tretjine, drugega in tretjega pa tri minute pred koncem tekme.

"Zadeve se trenutno dobro odvijajo in celotna ekipa igra odlično. Nisem tu samo jaz, ampak dogajajo se nam dobre stvari. Udarim po ploščku in ta gre v gol," je po zmagi povedal Perry.

Drevi bodo igrali tudi Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem na čelu, kralji bodo palice prekrižali z Buffalom.