Čeprav je Verbič v predvolilnih soočenjih večkrat rad poudaril, da nima nihče pravice posegati v delo občinske volilne komisije, je po porazu hitro obrnil ploščo. Sam pravi, da je ugovor pripravil njegov štab in da bi sam pripravil drugačnega, ki bi obsegal več tipkanih strani. Kaj natanko v njem piše, Verbič v ponedeljek, ko nam ga je uspelo priklicati, ni hotel pojasniti. »Mene so o tem, da so vložili ugovor, zgolj obvestili, za to pa so se odločili na podlagi nekaterih indicev,« je povedal.

Na včerajšnji seji občinske volilne komisije so pregledali dokumentacijo sedmih volišč in na zaslišanje poklicali več predsednikov volilnih odborov. Nepravilnosti, ki so jih ugotovili, naj bi bile različne: število podpisov volilcev naj se ne bi ujemalo s številom oddanih glasovnic, manjkal pa naj bi tudi podpis predsednika volilnega odbora na zapečateni ovojnici s preštetimi glasovi.

V občinski volilni komisiji bodo delo nadaljevali danes, končali pa naj bi ga takrat, ko bodo na zaslišanje priklicali vse predsednike volilnih odborov. Nekaj so jih zaslišali že včeraj. Kdaj bodo znani rezultati ponovnega štetja glasovnic, še ni jasno.

Igor Marentič, ki je župana Verbiča premagal za en sam glas, je po odločitvi o ponovnem štetju glasov z vseh volišč za Dnevnik povedal: »Na voliščih nismo imeli svojih ljudi, tako da težko rečem, v čigavo škodo so se dogajale napake.« Kot kaže, se bo razburkano povolilno dogajanje v Postojni nadaljevalo, že vsaka najmanjša napaka ali napačno preštet glas pa lahko spremeni končni volilni izid.