PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

PAOK - Fiorentina
1, 0

Fiorentina je evropsko ligo začela precej bolje od domačega prvenstva, zato ji po dveh zmagah v prvih dveh krogih kaže zelo dobro in kot poznamo Italijane, bodo zato naslednje tekme v tem tekmovanju jemali vse manj resno in se koncentrirali na serie A. Montella bo danes skoraj zagotovo priložnost za igro ponudil številnim rezervistom, v Grčiji pa bo zadovoljen z remijem. Precej drugačne želje bodo imeli domačini, ki v boju za napredovanje tokrat nujno potrebujejo vsaj točko, ob glasni podpori s tribun pa bodo poskušali priti kar do vseh treh.

Nogomet - Evropska liga

Rijeka - Feyenoord
1, 0

Na Kantridi se obeta nova zanimiva evropska tekma, Matjaž Kek pa bo s svojimi varovanci poskušal priti do zmage, ki bi Rečane postavila v dober položaj za napredovanje. Naloga bo vse prej kot lahka, saj je Feyenoord v dobri formi, nanizal je štiri zmage zapored, a velika želja domačih po uspehu bi utegnila tehtnico nagniti na njihovo stran.

Nogomet - Evropska liga

Celtic - Astra Giurgiu
1

Škoti so si s štirimi točkami v prvih dveh krogih pripravili lepo izhodišče v boju za napredovanje, danes pa gostijo odpisane Romune, pri katerih še vedno vlada kaos v klubu in so zato z mislimi kje drugje kot pri nogometu. Njihove igre so zato precej porazne in če bi se iz Glasgowa uspeli vrniti s točko, bi bilo to res presenetljivo. Ker bodo imeli s Salzburgom in Dinamom še precej dela, Celticovi nogometaši tokratne priložnosti za zmago ne smejo zamuditi in tega se tudi zavedajo.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Neptunas Klaiped - Crvena zvezda
2

Čeprav gre šele za drugi krog, bi znala biti to že skoraj odločilna tekma v boju za napredovanje v skupini D, saj bo poraženec praktično obsojen na eno od zadnjih dveh mest, kajti preostale štiri ekipe so zelo močne. Beograjčani se zdijo še za odtenek boljši kot lani, zato ne skrivajo želje, da bi jim končno uspelo priti med 16 najboljših v Evropi. Glede na dominantnost v domačem okolju, se lahko osredotočajo predvsem na evroligo in zagotovo jim motiva ne manjka. Tekma bo najbrž precej izenačena, saj tudi Litovcev ne gre podcenjevati, a na koncu bi Zvezda vendarle morala priti do zmage.