Januarja prihodnje leto bo Kulm na prenovljeni letalnici gostil tekmo svetovnega pokala, ki bo tudi generalka za svetovno prvenstvo leta 2016. S premišljenimi spremembami so Avstrijci letalnico povečali za dobrih deset odstotkov in po novem je velikost letalnice 225 metrov.

"Možni so poleti do 240 metrov in teoretično tudi nov svetovni rekord (zdajšnjega ima Norvežan Johan Remen Evensen, 246,5 metra; op. p.)," pravi šef organizacijskega odbora tekmovanja, nekdanji avstrijski skakalni as Hubert Neuper.

Neuper poudarja, da si prireditelji v Kulmu želijo navdušeno množico in da bi se ta navdušenost v celotnem projektu prenesla na partnerje in pokrovitelje prireditve.

"Svetovni rekord je super, a mi želimo napeto tekmo, kjer bo čim več skokov okrog 220 ali 225 metrov in bodo odločale malenkosti. Ni težko narediti skakalnice za rekord, prepričan sem, da nekaj športnikov lahko leti tudi 300 metrov, a taka tekma bo nezanimiva. Že v Vikersundu so odstopali samo trije ali štirje skakalci, 200-metrski skoki na tako veliki napravi pa se zdijo kratki," je razmišljanje avstrijskih prirediteljev razložil skakalec, ki je v sezoni 1979/80 dobil tako svetovni pokal kot novoletno turnejo.