Vido Lončar je moral včeraj priznati premoč Latvijcu Algirdasu Baniulisu, ki je že v drugi rundi slavil s tehničnim knokavtom, poraz pa je očitno močno razočaral mladega Hrvata, ki si je tik pred razglasitvijo zmagovalca privoščil neverjeten izpad. Glavnega sodnika dvoboja se je namreč lotil s pestmi in tudi ko je ta že ležal na tleh ringa, ga je Lončar še vedno tepel. Kar nekaj sekund je trajalo, preden so nemočnemu sodniku na pomoč priskočili ostali sodniki dvoboja in varnostniki v bližini. Eden od njih je razjarjenega boksarja kar za nogo potegnil in zvlekel iz ringa, kjer so ga nato le uspeli umiriti.

Škandal v Zagrebu seveda ni ostal neopažen in posnetek napada na sodnika že kroži po spletu, zagotovo pa so ga videli tudi pri mednarodni boksarski zvezi.

Hrvaška boksarska zveza Lončarja kaznovala z dosmrtno prepovedjo

Incident je danes ostro obsodila hrvaška boksarska zveza in med drugim Lončarju že izrekla dosmrtno prepoved ukvarjanja z boksom. »Hrvaška boksarska zveza se zaradi nedopustnega incidenta našega boksarja Vida Lončarja globoko upravičuje vsem na Hrvaškem, hrvaškemu športu in mestu Zagreb. Izvršni odbor je ponoči na izredni seji sprejel odločitev o dosmrtni prepovedi in izgonu Vida Lončarja iz boksa. Poleg tega bo izvršni odbor do zaključka preiskave suspendiral tudi trenerje, ki so se v času neljubega trenutka nahajali v ringu,« so med drugim zapisali v izjavi za javnost, prav tako pa izrekli opravičilo napadenemu sodniku.