Zmaga Boštjana Trilarja je že včeraj zjutraj pomenila začetek prepiha v Kranju. Dosedanji direktor mestne uprave Mitja Herak je odstopil, a ostaja zaposlen na občini. Vršilec dolžnosti je postal šef mestnih financ Mirko Tavčar. Razpis za direktorja že teče.

Zanimivo je, da je v predvolilni kampanji nekdanji župan Mohor Bogataj javnosti zamolčal, da ga je zapustil najtesnejši sodelavec, ki je na občino prišel s Policijske uprave Kranj. »Sam sem županu odločitev sporočil 22. septembra in od danes dejansko delam kot uradnik na občini v uradu župana,« nam je svojo osebno odločitev o odstopu pojasnil Herak. Ko je nastopil položaj, je njegova pogodba povzročila nekaj sporov in tudi pritožb zaradi trajanja. Včeraj nam je ponovno pojasnil: »V sporu na sodišču se je izkazalo, da je moja pogodba za nedoločen čas ustrezna in zakonita, po odstopu sem po odločitvi (p)ostal mestni uradnik,« je dejal Herak in pojasnil, da je občina že objavila razpis za novega direktorja, ki se izteče teden dni po načrtovani seji novega mestnega sveta, 12. novembra. Novi župan Boštjan Trilar je za Dnevnik sicer že pojasnil, da na to mesto ne bo imenoval svojega podpornika in nekdanjega šefa mestne uprave Aleša Sladojevića, takoj po volitvah pa je med cilji izpostavil prav učinkovito upravo.

Bogataj je po porazu za javnost povedal, da še nima načrtov, kaj bo delal v prihodnje. Poudariti je treba, da nikoli ni želel pojasniti, kaj je delal od leta 2006 do 2010 (med svojim drugim in tretjim mandatom). Rekel je le, da se je ukvarjal z okoljskimi projekti, delodajalca pa ni hotel navesti. Prvič je bil izvoljen še kot direktor podjetja za prodajo in servis vozil, s tem pa se je do nedavna ukvarjal tudi novi župan Trilar.

Zanimivo je, da se s Trilarjevo izvolitvijo odpira tudi možnost, da se na občino vrne Bogatajev predhodnik Damijan Perne. Na kandidatni listi je bil deveti, z izvolitvijo Trilarja za župana pa bo lahko postal mestni svetnik, če bo za to dal soglasje. Poraženi Bogataj pa ni bil kandidat nobene stranke ali liste in tako ne bo mestni svetnik, kar zanj pomeni dejanski umik iz kranjske politike.

Za ogled celotne razpredelnice delnih neuradnih izidov županskih volitev kliknite TUKAJ.