PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Chelsea - Maribor
1

Maribor je s srčno igro v prvih dveh krogih uspel ostati neporažen in proti Sportingu in Schalkeju prišel do točke, tokrat pa ga čaka gostovanje pri enem od velikanov in favoritov letošnje sezone. Tudi če se Mourinho postavi na glavo, bodo njegovi varovanci Maribor podcenjevali in se tekme ne bodo lotili 100-odstotno motivirani, a ker gre za moštvo, ki ima na vsakem igralnem položaju boljšega in dražjega rezervista od kogarkoli v začetni postavi Maribora, je razlika v kvaliteti med ekipama tako velika, da bi bil ponoven remi, kaj šele zmaga, Maribora resnično velik čudež.

Nogomet - Liga prvakov

CSKA Moskva - Manchester City
2

City spet ni najbolje začel lige prvakov in je na prvih dveh tekmah prišel le do točke, zato morajo angleški prvaki sedaj zavihati rokave in na dveh tekmah s CSKA nujno osvojiti vseh šest točk, potem pa v zadnjih dveh krogih poskušati obrniti položaj sebi v prid in se končno uvrstiti v izločilne boje, kar jim glede na bogastvo nepredstavljivo ne uspe že kar nekaj let. V Moskvi bo sicer mraz, a bo plus za Angleže kazen, ki jo prestajajo Rusi in zaradi katere se tekma igra pred praznimi tribunami, tako da gre skoraj za nevtralen teren, kar bi moral kvalitetnejši City izkoristiti in zabiti gol več od tekmeca.

Nogomet - Liga prvakov

Barcelona - Ajax
1

Barcelona je v zelo dobri formi, naveza Messi-Neymar pa redno dosega zadetke. Ker je v soboto na sporedu el clasico, bodo Katalonci tokrat želeli čim prej zabiti dva gola in tekmo odločiti v svojo korist, da bodo lahko v zaključku srečanje mirno pripeljali do konca in prihranili čim več moči. Ajax ima sicer nekaj obetavnih igralcev, ki lahko na dober dan povzročijo težave tudi močnejšim ekipam, a realno gledano se z Barcelono niti približno ne more kosati.

Tenis - ATP - Basel

Wawrinka S. - Kukushkin M.
1

Wawrinka v zadnjem času sicer ne blesti tako kot na začetku sezone, ko je dobil OP Avstralije, a na lestvici ATP še vedno zaseda visoko četrto mesto. Tokrat se mu na domačih tleh v Baslu ponuja priložnost, da doseže spet en boljši rezultat in sezono zaključi na pozitiven način, zato mu motiva prav gotovo ne manjka in mu Kazahstanec, ki je 84. na svetu, ne bi smel predstavljati previsoke ovire.