Slovenija se bo s Slovaško pomerila 29. oktobra v Kopru, z Latvijo pa 1. novembra v Dobeleju. V skupini 3 nastopa še Švedska, kvalifikacijski tekmi z močno skandinavsko izbrano vrsto bosta na sporedu konec aprila in v začetku maja prihodnje leto, zadnja dvoboja v skupinskem delu z Latvijo in Slovaško pa v prvi polovici junija prihodnje leto. Na sklepni turnir na Poljskem se bosta prebili prvo in drugouvrščena reprezentanca iz skupine 3.

Denić je za bližnji kvalifikacijski tekmi pod zastavo poklical 21 igralcev, med njimi pa je tudi povratnik Klemen Cehte. Po Denićevem mnenju si je levi zunanji igralec moštva Pays D'Aix - ne glede na nekatere nesporazume iz preteklosti - mesto znotraj reprezentance zaslužil zaradi dobrih predstav v francoskem prvenstvu.

"Na mojem seznamu ni presenetljivih imen. V reprezentanco sem povabil igralce, ki jim zaupam in verjamem, edina novost je Klemen Cehte. S svojimi igrami v Franciji si je zaslužil vpoklic v reprezentanco, ki ga v tem trenutku potrebuje. Upam, da bo sprejel poziv in postal resen del zdajšnje ekipe," je na današnji novinarski konferenci na sedežu zveze dejal Denić.

Slovenija ne skriva, da navzlic nekaterim poškodbam na uvodnih dveh tekmah želi iztržiti štiri točke, po mnenju Denića pa je trenutno najbolj problematičen položaj na mestu levega zunanjega. "Nastopa Mačkovška in Skubeta, ki bo danes opravil magnetno resonanco, sta še vedno vprašljiva. Morebitno vrzel na tem položaju moramo zapolniti na drugačen način. Ena od rešitev je Cehte. Upam, da bo zgrabil priložnost in ponovno zaigral za reprezentanco," je dejal Denić.

Poleg Skubeta in Mačkovška imata zdravstvene težave tudi Uroš Zorman in Dragan Gajić, prav vsi igralci pa se bodo udeležili priprav na Obali, ki se bodo začele 26. oktobra. Le Jure Natek, Marko Bezjak in Primož Prošt bodo prišli dan kasneje zavoljo klubskih obveznostih v Nemčiji.