V konkurenci najboljših igralk dvojic je Katarina Srebotnik izgubila šest mest in je zdaj na 15., skupaj so Čehinjo Kveto Peschke, ki je na desetem mestu, pa sestavljata šesti najboljši par, kar pomeni, da bosta igrali na zaključnem turnirju najboljših osmih parov v Singapurju. Za Srebotnikovo bo to že osmi nastop na zaključnem turnirju, petič bo igrala s Peschkejevo.

Pred zaključnim turnirjem posameznic je na lestvici prišlo do spremembe na tretjem mestu. Za Američanko Sereno Williams in Rusinjo Marijo Šarapovo je zdaj Čehinja Petra Kvitova, ki je zamenjala mesto z Romunko Simono Halep. Na peto je s sedmega mesta napredovala Kanadčanka Eugenie Bouchard, iz petega pa je na deveto mesto nazadovala Kitajka Li Na, ki je že pred tedni končala kariero.

Murray spet med deseterico

Na najnovejši računalniški lestvici teniških igralcev na samem vrhu ni sprememb. Srb Novak Đoković še naprej zanesljivo vodi pred Švicarjem Rogerjem Federerjem, na šesto mesto se je vrnil Čeh Tomaš Berdych, ki je spet prehitel Japonca Keija Nišikorija.

Med najboljših deset se je vrnil Škot Andy Murray, ki je z desetega mesta izrinil Bolgara Grigorja Dimitrova.

Najboljši Slovenec je še naprej Blaž Rola, ki je ostal na 91. mestu, Blaž Kavčič je mesto izgubil, zdaj je na 96. mestu.