Ker so zaradi podaljšanega volilnega molka morali počakati s štetjem in objavo rezultatov tudi drugod, je bil zmagovalec znan zelo pozno. A malo pred polnočjo je bilo jasno: v Kranju se obetajo spremembe, novi župan je Boštjan Trilar.

Volilna udeležba katastrofalna

Drugi krog volitev Kranjčank in Kranjčanov ni kaj dosti zanimal, saj so imeli v Kranju najnižjo volilno udeležbo v državi. Prelestno lepa jesenska nedelja je vabila v okolico, na volitve pa je prišlo malo tistih, ki so odločali v sicer pričakovano tesnem izidu. Tudi v prvem krogu je bilo podobno, a takrat je Boštjan Trilar za okoli pet odstotnih točk premagal Mohorja Bogataja, dosedanjega župana Kranja. Kampanja pred drugim krogom je z medsebojnimi ovadbami, namigovanji na kupovanje glasov in drugimi vložki pridobila precej dramatičnosti. Tudi zato, ker se je precej povečalo število tistih (za okoli 500), ki so volili predčasno in naj bi jih na volišče organizirano vozili oziroma napotili zlasti iz Bogatajevega tabora.

Razumljiva je bila tudi negotovost pred nočnim štetjem glasov. Mohor Bogataj je tudi tokrat pričakal rezultate v istem lokalu s srbsko hrano, kjer naj bi njegovi volilci dobili zastonj čevapčiče. »Ne bi želel posebej na dolgo in široko pojasnjevati, kaj se je zgodilo. Do 12. novembra bom opravljal svoje delo, potem je na vrsti seja mestnega sveta in nova oblast z novim županom,« je bil razočaran Bogataj.

Boštjan Trilar je bil v prvem krogu uspešen s svojo listo z osmimi svetniki v 33-članskem svetu in ima tako najmočnejšo podporo. Pričakoval je, da bo Kranj izglasoval spremembe, ki jih bo zdaj lahko uresničeval z močno koalicijo v mestnem svetu ter dobro mestno upravo. »Kranju se obeta prepih sprememb v razmišljanju in delovanju,« so bile prve besede novega kranjskega župana.