Predvsem v prvem polčasu je bila Veszpremova visoka in trdna obramba prevelik zalogaj. Celjani niso imeli strelca z devetih, desetih metrov, nikakor pa niso mogli razviti svoje zelo hitre igre. Madžari so v obrambi izpadali na zunanje igralce že takoj po sprejemu žoge, zato ni bilo mogoče razviti tekoče igre, svoje je dodal še vratar Mikler. Vse skupaj je bilo preveč za kaj več kot poraz, kakovost Veszprema, čeprav je imel težave s poškodbami, pa je za zdaj še prevelika. Celjani so iz sebe iztisnili maksimum, se mogoče malce ustrašili uspeha proti renomiranemu nasprotniku, a realno je Veszprem trenutno premočan.

Nerad omenjam sodnike, a kriterij Belorusov je bil izrazito nenaklonjen Celjanom. Takšni vrhunski ekipi, kot je Veszprem, sta že podarjena žoga ali dve dovolj, da dobi ponoven zagon. Predvsem v končnici je bilo nekaj čudnih odločitev v korist gostov, a na to ni mogoče vplivati. Celje je v ponovnem vzponu, Veszprem pa je član evropskega vrha že nekaj sezon, zato imajo Madžari višji rating pri sodnikih. Prav zaradi sodnikov in spornih odločitev v celjsko škodo pa lahko imamo nekaj grenkega priokusa.

A sočasno je treba priznati, da so Celjani pokopali sami sebe, saj so v končnici zapravili sedemmetrovko, imeli nekaj prehitrih in neizdelanih strelov ter tehničnih napak... Je pa predstava proti Veszpremu lepa popotnica za naprej, čeprav je zdaj povsem jasno, da bi bilo četrto mesto v težki skupini velik uspeh. Mogoče se to mesto počasi izmika, a ne bo tragedija, če se pivovarji ne bodo uvrstili v osmino finala. So pa prve štiri letošnje evropske tekme dokaz, da so na pravi poti, na kateri morajo vztrajati.

Uroš Šerbec je nekdanji rokometaš in reprezentant ter zdajšnji trener.