Zmagovalec tekmovanja bo izbran izmed šestih finalistov, ki bodo žiriji v živo predstavili svoj koncept v Parizu, 12. novembra. Vsak izmed nadarjenih študentov oblikovanja bo poskušal navdušiti žirijo s svojo inovacijo: Leobardo Armenta iz Mehike z obešalnikom za čiščenje brisač, Fulden Dehneli iz Turčije s čistilcem zraka v obliki lokvanja, Michał Pośpiech iz Poljske z letečim zračnim filtrom v obliki stožca, Sorina Răsteanu iz Romunije s pametno kuhinjsko posodo, ki poustvarja okuse, Pan Wang iz Kitajske/Velike Britanije z virtualno izkušnjo nakupovanja živil in Kovács Apor iz Madžarske z napravo, ki plastenke spreminja v oblačila.

Inovativni koncepti in nove ideje

Lars Erikson, vodja oblikovanja pri Electroluxu in žirije tekmovanja Design Lab, je povedal: »Letos smo študente prosili, da na tekmovanje Design Lab prijavijo koncepte na temo Ustvarjajmo zdrave domove. Koncepti finalistov so resnično inovativni in ponujajo nove ideje o tem, kako bi lahko živeli v prihodnosti, naj to pomeni bolj zdravo prehranjevanje ali bolj trajnostno bivanje.« Larsu Eriksonu se bosta pri izboru zmagovalca Design Lab 2014 pridružila še dva člana žirije, kreativna svetovalka pri podjetju H&M Margareta van den Bosch in izvršni direktor pri SVID, Švedski fundaciji za industrijsko oblikovanje, Robin Edman.

Prva nagrada prelomni oblikovni rešitvi prihodnosti

Prvo nagrado bo prejel študent, čigar koncept bo žirija označila kot prelomno oblikovno rešitev prihodnosti. Zmagovalec bo prejel 5000 evrov in šestmesečno plačano prakso v Electroluxovem centru za oblikovanje, druga nagrada znaša 3000 evrov, tretja pa 2000 evrov. Koncept tekmovalca, ki prejme največ javnih glasov na spletu, bo razglašen za zmagovalca po izboru glasovalcev, in bo nagrajen s 1000 evri. Glasovanje za izbor ljudstva se je že zaključilo, zmagovalec pa bo razglašen na končnem dogodku v Parizu.