Poškodba se je sicer zgodila med treningom norveške smučarske ekipe prav v Söldnu, a ne na smučišču, temveč med popoldanskim igranjem nogometa. Norvežana so nemudoma odpeljali v bolnišnico v Innsbruck, od koder pa ne prihajajo prav spodbudne vesti; 31-letnega smučarja, lani drugega v skupnem seštevku svetovnega pokala, so že operirali, okrevanje pa bo bržkone trajalo kar celotno sezono.

Svindal je prek facebooka sicer zagotovil, da se bo v karavano vrnil še močnejši "Neprijetna poškodba ob najbolj neprimernem času. A zdaj ne morem narediti nič drugega, kot da pozitivno gledam v prihodnost."

Za norveški časnik VG pa je Svindal tudi pojasnil, kako je prišlo do nesrečnega dogodka: "Po treningu smo se želeli še malo razgibati in sprostiti. Podajali smo si žogo, kar naenkrat pa sem začutil močan sunek v nogi. Takoj sem vedel, kaj se je zgodilo," je dejal dvakratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala (2007 in 2009), petkratni svetovni prvak in olimpijski superveleslalomski prvak iz leta 2010.

Svindal bo nekaj časa še ostal na okrevanju v Avstriji, potem pa bo rehabilitacijski program nadaljeval doma v Oslu.