Celjski rokometaši so na dvoboju proti najbolj resnim pretendentom za končno zmago v ligi prvakov na igrišču pustili srce in dušo ter bili večji del povsem konkurenčni Madžarom, na koncu pa ostali praznih rok. Veszprem, ki ga je vseskozi glasno in korektno spodbujalo 1200 privržencev, tako da se je v knežjem mestu počutil kot doma, je v prvem polčasu prevladoval, v drugem pa zaigral dokaj ležerno in celo kožo iz Zlatoroga odnesel šele v končnici razburljivega dvoboja.

Celjska ekipa je doživela tretji poraz v skupini C. Pred tem je na domačem igrišču klonila proti makedonskemu Vardarju iz Skopja in na gostujočem proti francoskemu Montpellierju, pred dobrim tednom pa je v gosteh ugnala ruske Čehovske medvede. Naslednjo tekmo bo igrala 13. novembra, ko bo gostovala pri nemškem Rhein-Neckarju Lownu.

Izbranci Branka Tamšeta so brezkompromisno začeli spopad proti velikanu evropskih rokometnih igrišč. V njihovi igri ni bilo opaziti strahospoštovanja do imenitnega tekmeca, uvodna domača postava - v vratih je bil Matevž Skok, na krilnih položajih Blaž Janc in Luka Žvižej, na mestu krožnega napadalca Vid Poteko, na zunanjih položajih pa David Miklavčič, Miha Zarabec in Ivan Slišković - v ničemer ni zaostajala za madžarsko zasedbo. Obe ekipi sta v uvodnih desetih minutah demonstrirali "pretepaško" igro, predvsem v obrambi, kjer je bilo izjemno malo prostora, majhno število golov (2:2) zgovorno priča o tem.

Domača zasedba je v težave zašla v trenutkih, ko bi tekmecu morala "pobegniti", a med dvominutno kaznijo nekdanjega Celjana Renata Sulića so prejeli kar dva zadetka, v 14. minuti pa zaostali za tri gole (2:5). Tamšetova minuta odmora ni spremenila razmerja moči na igrišču, gostitelji so za telesno veliko močnejšim tekmecem vse bolj zaostajali, tudi na račun strategije španskega trenerja na madžarski klopi Antonia Ortege, ki je svojo ekipo neprestano krepil s svežimi igralci s klopi. Ti so povsem zasenčili gostitelje, ki so v drugi polovici prvega dela počasi začeli izgubljati niti svoje igre in v 26. minuti zaostali za šest golov (5:11), nekoliko manjši primanjkljaj pa so imeli ob polčasu (9:14).

V drugi polovici tekme se je razmerje moči na igrišču spremenilo. Mednarodno pisana madžarska zasedba - zaradi poškodb v njej ni bilo prvega zvezdnika Laszla Nagyja in nekdanjega organizatorja celjske igre Mateja Lekaia - je bila resda vseskozi v rezultatski prednosti, domača pa ji je s srčno in bojevito predstavo vseskozi dihala za ovratnik.

V 38. in 49. minuti se je približala na dva gola zaostanka (14:16 in 18:20), osrednja celjska dvorana pa je eksplodirala v 50. minuti, ko je Žvižej dosegel gol s polovice igrišča in znižal na 19:20. V zadnjih desetih minutah razburljivega dvoboja je bilo vse odprto, domačini so zaostajali za gol, največ dva, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so jih do popolnega preobrata ločile malenkosti.

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Miha Zarabec s petimi, v gostujoči zasedbi pa nekdanji igralec velenjskega Gorenja Momir Ilić s sedmimi goli.