Mariborska ekipa se drugo leto zapored ni uvrstila v skupinski del evropskega pokala EHF. V minuli sezoni jo je v tretjem krogu izločil slovaški Tatran iz Prešova, v tej sezoni pa je bil za štajersko ekipo v drugem krogu usoden švedski Kristianstad.

Izbranci Marka Šibile so največje sledi na evropskih rokometnih igriščih pustili v sezoni 2012/13, ko so jih malenkosti ločile do uvrstitve na sklepni turnir v Nantesu. Tedaj so se prebili do četrtfinala, v dveh tekmah proti tekmecem iz nemškega Göppingena pa tesno izgubili s skupnim izidom 55:56.

Mariborčani so obračun v Skandinaviji začeli z golom prednosti s prve tekme, že v zgodnjem obdobju povratne tekme v Kristianstadu pa zašli v gromozanske težave. Razigrani gostitelji so se dobesedno razleteli po igrišču in si že v 12. minuti priigrali vodstvo štirih golov (6:2). Gosti so se tri minute kasneje po zadetkih Dušana Fidela in Anteja Kaleba prepolovili zaostanek, a gostitelji so med 19. in 21. minuto naredili delni izid 3:0 in prednost povišali na +6 (11:5).

Razmerje moči se ni spremenilo niti po mariborski minuti odmora, škarje in platno so imeli v rokah domači rokometaši, ki jih vodi švedski selektor Ola Lindgren. Mariborčani so v 25. minuti zaostali za sedem golov (6:13), na velik odmor pa odšli z nespremenjenim primanjkljajem (10:17).

Štajerci v začetku drugega polčasa niso naredili kakovostnega premika v svoji igri, že v 37. minuti so zaostali za deset golov (12:22) in izobesili belo zastavo.

V mariborski ekipi sta bila najbolj učinkovita Kaleb z enajstimi in Žiga Mlakar z osmimi goli.