Dvakratne evropske prvakinje, ki po vseh težavah tudi same priznavajo, da so daleč od nekdanjih šampionskih zasedb, so prvi korak k želenemu napredovanju v drugi del tekmovanja, opravile po željah. To je z zmago, pa čeprav proti tekmecu, ki je bil nekdaj strah in trepet ženskega evropskega rokometa, zdaj pa le še njegova bleda senca.

Bonova je, kot je v njeni navadi, prisegala na hitro igro z veliko menjavami, kar so njene varovanke proti najbolj premagljivemu tekmecu, kot so pred dnevi označile Hypo, uresničevale in vpisale prvi točki ob nezanemarljivi razliki v prejetih in danih zadetkih.

Bonova je tekmo začela s postavo Sergeja Stefanišin v vratih, Sanja Gregorc na položaju krožne napadalke, Alja Koren in Tamara Mavsar na krilih, na zunanjih položajih pa so bile Lara Hrnčič, Mirjeta Bajramoska in Alja Jankovič. V tej postavi sta uvodoma najboljši vtis - ob standardni Stefanišinovi - pustila Makedonka Bajramoska in Srbkinja Maja Luković, ki sta ob pomoči soigralk skromni Hypo večinoma držale na varni razdalji.

Krimovke so v prvem polčasu hitro prišle do vodstva s tremi zadetki, po zadetkih tudi zelo opazne Melanie Bak in Jekaterine Čečkove pa v 21. oziroma 23. minuti tudi za štiri. Za štiri so domače vodile tudi v 25. minuti po golu Amelie Goudjo. V 27. minuti je kapetanka Mavsarjeva s sedmih metrov povišala že na 14:9, na glavni odmor pa so domače nesle tri gole naskoka.

Gostiteljice so dobro začele tudi drugi polčas, saj so po dveh zadetkih Bajramoske, Goudjojeve in Mavsarjeve prišle do vodstva z 20:14 v 38. minuti. Zadnja okrepitev Krima Lilija Arcjuhovič je v 39. minuti zadela že za 21:14, tudi ob pomoči še druge Krimove vratarke Miše Marinček, ki je prav tako dobro ustavljala strele tekmic iz Avstrije.

Ljubljančanke so do konca tekme kljub napakam brez težav držale zanesljivo prednost, ki je v 48. minuti znašala že 25:17 po zadetku Mavsarjeve, nato pa tudi že za 11 zadetkov po golu Lukovićeve v 59. minuti. Avstrijke so bile preprosto za razred slabše od gostiteljic, ki so na koncu slavile z 12 goli razlike.