Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Arsenal - Hull
1

Arsenal bi si po sedmih odigranih krogih želel biti bistveno višje kot le na osmem mestu, a razloge za neuspeh (klub je na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah zmagal le enkrat) gre iskati tudi v številnih poškodbah, ki pestijo topničarje. Tekma proti enajstouvrščenemu Hullu zna Londončanom zato predstavljati kar precejšen izziv, a v tolažbo jim je lahko podatek, da so proti današnjemu tekmecu na zadnjih osmih tekmah slavili kar sedemkrat.

Nogomet - Italija - 1.liga

Roma - Chievo
1

Kljub porazu proti Juventusu (2:3) je Roma verjetno edini klub, ki lahko v prvenstvu še sledi stari dami. Moštvo igra všečen nogomet in je zanesljivo tako v napadu kot obrambi. Chievo, ki ima po šestih krogih vsega eno zmago in remi, na lestvici pa zaseda šele 16. mesto, se bo v italijanski prestolnici težko proslavilo.

Nogomet - Italija – 1.liga

Sassuolo Calcio - Juventus
2
Juventus je v prvenstvu še neporažen, tako pa bo najverjetneje ostalo tudi po sedmem krogu. Težko je namreč verjeti, da bo italijanskemu prvaku spodletelo proti Sassuolu, ki je prikovan na dno lestvice in na svojo prvo zmago v novi sezoni še vedno čaka.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Rudar (V) - Olimpija
0,2
Velenjčanom je reprezentančni premor očitno dobro del, saj so na zadnjem gostovanju proti vodilnim Domžalam osvojili točko (1:1). Čeprav tokrat igrajo pred domačimi gledalci, pa bo tekma najverjetneje precej zahtevnejša kot tista odigrana v sredo. Nogometaši Olimpije so v izvrstni formi, kar so dokazali tako v Ljudskem vrtu proti Mariboru kot doma, ko so se znesli nad Radomljami (4:0). Ljubljančani bodo sicer verjetno nastopili oslabljeni, saj v kadru skoraj zagotovo ne bo njihovega prvega strelca Nika Omladića, ki zaradi spora s klubom ne igra.

Nogomet - Rusija - 1.liga

Krasnodar - Zenit
2

Zenit pod vodstvom trenerja Andresa Villasa-Boasa blesti in grenkobo poraza ni okusil že zelo dolgo časa. Posledično moštvo v prvenstvu zasluženo zaseda prvo mesto s štirimi točkami prednosti pred drugouvrščenim CSKA. Proti Krasnodarju bodo razumljivo v vlogi favorita, čeprav gostiteljev še zdaleč ne gre podcenjevati. V prvenstvu so namreč na visokem šestem mestu, na zadnjih petih tekmah pa so vpisali tri zmage in dva remija.