Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Lens - PSG
2

Parižani bodo tudi tokrat brez Ibrahimovića, a jim to ne bo v izgovor, če si privoščijo še en spodrsljaj. Teh je bilo v prvih krogih novega prvenstva že preveč, zato si je PSG nabral že kar visokih 7 točk zaostanka za Marseillom. A predvsem zmaga nad Barcelono je potrdila, da gre za izvrstno ekipo, ki bi se morala bolj ali manj sprehoditi do novega naslova francoskega prvaka in prav veliko točk več ne bi smela oddati. Lens je do sedaj pokazal bore malo in na devetih tekmah osvojil le 8 točk, zato se je znašel med kandidati za izpad v drugo ligo. PSG v Lensu ni izgubil že 10 let, zato se bodo Parižani na to gostovanje podali z dobrimi občutki, kar bi utegnilo še dodatno nagniti tehtnico na njihovo stran.

Nogomet - Bolgarija - 1.liga

Ludogorec - Haskovo /+1/
1

Ludogorec je na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah osvojil le točko, kar ga je nekoliko oddaljilo od prvega mesta. Aktualne prvake je verjetno drago stalo dejstvo, da so v tistem času v ligi prvakov igrali z dvema velikanoma, Liverpoolom in Realom, zato je padec zbranosti v prvenstvu pričakovan. Reprezentančni premor je prišel zato kot naročen, da se malo zbistrijo misli in da se moštvo vrne na zmagovito pot, tekmec pa je kot naročen, saj je Haskovo prepričljivo zadnja ekipa na lestvici, ki je v 11 krogih osvojila le štiri točke. Ludogorec bo tokrat verjetno zmagal prepričljivo.

Košarka - Evroliga

Fenerbahče Ulker - Milano
1

Zanimivo bo spremljati, kako se bo Fenerbahče letos odrezal v evroligi in predvsem, če bo kaj bolj uspešen kot lani. Tudi tokrat ima Željko Obradović na razpolago odlično zasedbo, ki spada med kandidate za visoko končno uvrstitev, lanska neuspešna zgodba pa jim bo v velik poduk. Lahko pričakujemo, da so v Carigrado izjemno motivirani za to prvo tekmo v evroligi, saj želijo popraviti lanski spodrsljaj in v njihovi dvorani bo stežka kdo prišel do zmage.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Vienna Capitals - Bolzano
1

Dunajčani so najbolje od vseh začeli sezono v ligi Ebel in so z 9 zmagami po 11 krogih na prvem mestu. V torek so se sicer dolgo mučili z Dornbirnom, a verjetno je šlo tudi za nekaj podcenjevanja, saj je nasprotnik pred tem izgubil s kar 2:10. Tokrat v avstrijsko prestolnico prihaja aktualni prvak, ki je slabem začetku sezone strnil svoje vrste in nanizal štiri zmage zapored, vmes pa slavil tudi v ligi prvakov, zato se na Dunaju zavedajo moči nasprotnika in bodo šli v tekmo skrajno zavzeto.