Otrok Olimpije Andrej Hebar se je ob koncu lanskega prestopnega roka preselil na Slovaško, kjer je bil član Zvolna. Skupaj z Damjanom Dervaričem je tudi letošnjo sezono začel tam, v začetku meseca pa sta se oba vrnila v Slovenijo. V tem tednu je Hebar najprej treniral z mladinsko ekipo HK Olimpije, včeraj pa se je na ledu prvič pridružil tudi članski ekipi. V primeru podpisa pogodbe, bo za 30-letnega napadalca sezona 2014/15 njegova osma članska sezona v zeleno-belem dresu. Skupaj je za zmaje v ligi Ebel na 99 odigranih tekmah, do zdaj dosegel 59 točk (30 golov in 29 podaj).

Druga možna okrepitev Olimpije pa je 30-letni hrvaški Kanadčan Tom Zanoški, ki se je rodil v Zagrebu, kjer je tudi napravil svoje prve hokejske korake. Z družino je nato odšel v kanadski Brampton, kjer se je razvil v profesionalnega hokejista. Iz Severne Amerike se je nazaj v Evropo podal ob koncu sezone 2010/11, ko je zaigral za nemškega drugoligaša, EHC Freiburg. Pred sezono 2011/12 se je vrnil na Hrvaško, ko je odpisal pogodbo s takratnim članom razširjenega avstrijskega prvenstva, zagrebškim Medveščakom. Sredi sezone 2012/13 ga je zapustil in se preselil v celovški KAC, s katerim je postal prvak lige EBEL. Na stari celini je nato igral še za Linz in Trojo-Ljungby. Letošnjo sezono je začel v Bolzanu, a prave priložnosti za igro pri branilcih naslova lige Ebel ni dobil, zato je klub zapustil.

Če bosta igralca do takrat uredila vse formalnosti v zvezi s potrebno dokumentacijo, bosta lahko za HDD Telemach Olimpijo oba nastopila že v nedeljo, ko zmaje čaka gostovanje v Gradcu.

Ljubljančani so v prvih 11 krogih lige Ebel zmagali le dvakrat in z zgolj štirimi točkami zasedajo zadnje mesto v 12-članski ligi.