Za nagrade festivala Borštnikovo srečanje se bo potegovalo 11 uprizoritev osmih režiserjev, ki jih je kot najboljše iz pretekle gledališke sezone izbrala selektorica Amelia Kraigher. V spremljevalnem programu, ki ga je s pomočjo Kraigherjeve sestavila umetniška direktorica festivala Alja Predan, bo na ogled še šest od skupno sedmih izbranih predstav.

Mednarodni program bo ob odprtju festivala začela predstava Murmel Murmel režiserja Herberta Fritscha v produkciji Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz iz Berlina. Iz Madžarske prihaja predstava Naše skrivnosti Bele Pinterja, gostili pa bodo tudi predstavo Neoplanta madžarskega gledališča iz Novega Sada v režiji Andrasa Urbana. Dve predstavi prihajata iz Španije, Brickman Brando Bubble Boom v idejni zasnovi Alexa Serrana in Paua Palaciosa ter Zlata doba Israela Galvana. Prav dramatiki in gledališču iz Španije bo posvečen letošnji Fokus. Ponovno je pripravljen tudi izbor domačih predstav, ki je namenjen mednarodni strokovni javnosti in tujim gledališkim kritikom.

Zvrstili se bodo še znanstveni simpozij o dramatiki Vitomila Zupana, mednarodni simpozij o gledališču upora, delavnica dramskega pisanja in okrogla miza o dramski figuri nemega lika. V preddverju Slovenskega narodnega gledališča Maribor, ki je osrednje prizorišče festivala, bo na ogled razstava plakatov, v Muzeju narodne osvoboditve Maribor pa virtualna razstava. nr