RZS je 18. septembra vsem svojim članom poslala poziv za evidentiranje kandidatov za predsednika. Rok je bil 1. oktober, do takrat pa je svoje predloge oddalo pet klubov: Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Krim Mercator, Ljubljana in Trimo Trebnje. Vseh pet je predlagalo Bobinca, znova pa je postalo jasno, da ga v slovenskem rokometu ali zunaj njega ni junaka, ki bi se spustil v boj za stolček s človekom, ki je na tej funkciji že šest let: leta 2008 je po odstopu sredi mandata nasledil Žiga Debeljaka, nato pa v celoti opravil prvega štiriletnega.

Bobinac, petnajsti predsednik od ustanovitve RZS leta 1949, je bil edini kandidat, vseeno pa se je skupščina v Ljubljani začela pol ure pozneje od predvidenega termina. Ob 16.30 je bilo le 30 (osebno ali s pooblastilom) od skupno 89 delegatov z volilno pravico, za sklepčnost pa je potreben en delegat več od polovice (45). Po statutu je sledil polurni premor, po katerem je bila za sklepčnost potrebna le še tretjinska udeležba, prav slaba navzočnost pa je bila tudi črna pika skupščine. Ko je bilo na razpolago dovolj glasov (35), se je lahko začelo. Od štirih točk dnevnega reda so bile tri le železni repertoar vsake seje (izvolitev organov zasedanja, obravnava in potrditev zapisnika prejšnje seje ter tekoče zadeve in razno), glavna pa je bila točka številka tri: volitve predsednika in članov predsedstva RZS.

Skoraj šest let po prevzemu funkcije (21. oktobra 2008) je Bobinac včeraj kot stari predsednik in kot kandidat za novega opravil daljši nagovor ter predstavil glavne rezultate dela in cilje za nov mandat. Nato je sledilo glasovanje, ki se je končalo pričakovano: dobil je soglasno podporo. Tudi stari (novi) predsednik je imel pravico glasovanja, a je javno povedal, da se je pri odločanju vzdržal iz etičnih razlogov.

»Če bi moral izbrati zadeve, ki jih štejem za najuspešnejše v svojem mandatu, bi za zlato, srebrno in bronasto kolajno izbral naslednje tri. Na prvem mestu je velika povezanost rokometne družine v zadnjem obdobju, saj bolj držimo skupaj kot pred leti. Na drugem so pomembni koraki naprej na organizacijsko-finančnem področju, na tretjem pa tekmovalna raven, na kateri smo v vzponu v vseh starostnih kategorijah tako v moški kot ženski konkurenci in v katerih lahko kmalu pričakujemo nove kolajne. Poleg tega nismo imeli nobenih večjih afer, še posebna zahvala pa gre klubom, brez dela katerih ne bi bilo dobrih reprezentanc in uspehov,« je ocenil Franjo Bobinac, ki je nov mandat dobil tik pred današnjim jubilejem, ko praznuje 56. rojstni dan. Včerajšnjega podaljšanja mandata ni proslavil s šampanjcem, ampak z vodo (saj smo vendar športniki, je dejal), po inavguraciji pa je izkoristil možnost, da predlaga enajst članov predsedstva, ki mu sam pravi kapitalski del (predstavniki sponzorjev). Njegova enajsterica je prav tako dobila soglasno podporo.