Za kakšen posel pravzaprav gre?

Zagnali smo visokoserijsko zahtevno sistemsko montažo sestavnih delov končnega izdelka za kuhanje in pripravo hrane thermomix za kupca Vorwerk, ki ga sicer še najbolj poznamo po sesalnikih. V Cablex Plastiku izdelujemo del polizdelkov, določen del polizdelkov dobimo iz sestrske družbe v Mežici, nato opravimo vse montažne postopke in po preverjanju kakovosti naročniku pošljemo končni izdelek.

Za posel ste se dogovorili že leta 2012, a vse do letošnjega septembra niste smeli o tem ničesar javno objaviti. Zakaj?

Gre za logiko in razmišljanje v direktnem marketingu, kjer lahko vsaka neprevidna izjava, bodisi na twitterju bodisi na facebooku oziroma na kakšen drugačen način v medmrežju povzroči upad prodaje obstoječega izdelka, zato ves večletni proces od ideje, razvoja do proizvodnje poteka v popolni tajnosti. Kupec reče temu 'big bang day', kar pomeni, da staro nenadoma zamenjaš z novim in lahko kupci kupujejo samo še nov izdelek.

Gre za prav poseben izdelek, ki ne le da ponuja podporo pri pripravi hrane, pač pa je vanj mogoče dobivati celo recepte.

To so res posebni pripomočki za kuhanje, ki so v Evropi zelo priljubljeni in so tako razviti, da se recepti prek aplikacij na iphonu pošiljajo v napravo za pripravo hrane. Projekt bo verjetno aktualen od pet do šest let, upamo, da bomo udeleženi tudi pri prihodnjih projektih.

Zaposlovanje velikega števila ljudi še zdaleč niso samo sladke skrbi. Bodočim sodelavcem namreč niste mogli v čim krajšem času zagotoviti zdravniškega pregleda, ki je pogoj za zaposlitev. Kaj se je dogajalo?

Do nedavna smo imeli medicino dela na voljo v sklopu zdravstvenega doma Črnomelj, odkar se je tam zdravnica upokojila, te storitve opravljajo v omejenem obsegu. V poletnih mesecih in prvi polovici septembra storitev medicine dela niso izvajali. Zato smo morali v zdravstveni dom Metlika. Če smo želeli zadostiti potrebam novega posla, smo veliko zaposlovali in praktično vsaka dva tedna zaposlili osem novih sodelavcev. Ker je storitev v Črnomlju tako omejena, to do podjetij, ki si želijo zaposlovati, še zdaleč ni prijazno. Zdravstvene preglede zahteva delovnopravna zakonodaja, zato bi bilo prav, da bi bil delodajalcem ta javni servis tudi bolj dostopen. Mi smo potem enostavno šli v Metliko, kjer so nas sprejeli z odprtimi rokami. V nasprotnem pa bi delavce peljali v Novo mesto. V poslu si čakanja ali odlašanja ne moremo privoščiti in moramo vedno hitro najti rešitev.

Upravna enota Črnomelj je imela več posluha za vaše potrebe, kajne?

V Beli krajini se ljudje že dolgo časa zavedajo, kaj pomenijo delovna mesta. Kljub dolgim birokratskim postopkom smo do gradbenega dovoljenja za povečanje poslovnih prostorov prišli v manj kot treh mesecih. Velika zasluga za to gre tudi semiški županji Poloni Kambič in sodelavcem upravne enote Črnomelj, ki so zadevo hitro rešili.

Podjetje Cablex Plastik je bilo ustanovljeno leta 2006 in je najmlajše podjetje v skupini Cablex. Kje vse so prednosti sinergij, ki jih ustvarjate podjetja v skupini?

Sinergije so velike. Mi uporabljamo Cablexove storitve in Cablex uporablja naše. Z našimi izdelki, ki so kompleksni, namreč dosegamo višjo dodano vrednost, kot jo na primer pri sestavi kabelskih snopov. Tako lažje konkuriramo pri pridobivanju novih poslov po svetu.

Vaši lastniki večino dobička vlagajo naprej.

Naši lastniki podpirajo razvoj v vsej skupini. Leta 2012 smo začeli intenzivnejše investiranje in smo do lani samo na lokaciji v Semiču vložili okoli milijon evrov, letos pa investicije nadaljujemo, tako da si bomo lahko zagotovili nadaljnjo rast. Vrednost investicij v letu 2014 bo znašala skoraj milijon evrov.

Četudi ni v poslovnem svetu praktično nič več predvidljivo, bi vseeno lahko napovedali, kje bo Cablex Plastik leta 2020?

Tako kot je skupina trenutno zastavljena, bo verjetno vsa skupina rasla od 10 do 15 odstotkov na leto. Konec letošnjega leta pričakujemo, da bo vsa skupina ustvarila med 85 in 90 milijoni evrov. Naša ključna naloga v letu 2015 bo notranja stabilizacija po intenzivni rasti v letu 2014. Leta 2016 pa bi se že lahko začeli novi večji projekti, ki bi nam lahko zagotovili podobno rast, kot je letošnja. Ali pa celo še kaj več. (Smeh.)

Kako bi lahko pri svojem poslu unovčili priznanje, ki ste ga prejeli danes za gazelo dolenjsko-posavske regije?

Priznanje je potrditev, da delamo prav, da ima naša skupina pravo strategijo. Pomembno je, da lahko v Sloveniji s svojim znanjem, ki nam omogoča pridobivanje posla, obdržimo delovna mesta in jih po možnosti še povečujemo, tako da stopamo na nove trge in z dobičkom, ki ga bomo tam ustvarili, doma odpiramo nova delovna mesta.