V prejšnjem krogu so Ljubljančani po solidni, a neučinkoviti igri morali doma priznati premoč eni vodilnih ekip lige Salzburgu, danes pa jih ni čakalo nič lažje delo. Linz je v Slovenijo prišel kot tretja ekipa lige, a s tekmo manj, status favorita pa popolnoma upravičil ter do vrha napolnil mrežo domačih.

Zmaji so bili, tako kot na prejšnji tekmi, precej oslabljeni, še vedno brez poškodovanih Igorja Cvetka, Gregorja Koblarja, Roka Leberja in Mihe Pesjaka, tik pred začetkom pa so ostali še brez Ivana Šijana. Začetek vseeno ni bil slab, Ljubljančani niso bili v povsem podrejenem položaju, priigrali so si tudi nekaj priložnosti. A kaj, ko so bili njihovi tekmeci zelo učinkoviti, predvsem pa so znali kaznovati vsako napako. Njihov prvi strelec Andrew Jacob Kozek (na koncu je imel pet točk, od tega tri gole) je tako domačega vratarja Andyja Chioda premagal že v prvem delu, en gol je dodal še Brian Lebler.

Upanje, da bi lahko domači pripravili presenečenje, je splahnelo že v uvodu drugega dela. Hiter zadetek gostov za 3:0 je spodrezal krila domačim, gostje pa so nato brez težav prihajali pred vata in dosegali zadetke. Pet jih je tako prejel Chiodo, potem je med vratnici stopil Aleš Sila, ki pa tudi ni mogel ustaviti razpoloženih tekmecev.

Ko je bilo na semaforju v 39. minuti 0:7, so se najbolj zvesti privrženci domačih na tribunah Tivolija verjetno ustrašili, da Ljubljančane čaka podobna usoda kot Celovčane, ki so pred tedni z Linzem doma izgubili kar z 0:9. Popolnoma črn scenarij je nato preprečil Jure Sotlar, ki je plošček po podaji Žige Pešuta preusmeril v gol.

V zadnjem delu so gostje premoč kronali še z zadnjim zadetkom na dvoboju, Olimpija pa bi lahko, ob treh izključitvah Linza v tem delu, poraz morda ublažila, vendar je tudi tokrat njen "power-play" ostal podobno neučinkovit kot v celotni sezoni.

Druge tekme tega kroga bodo na sporedu v petek, ko so zmaji prosti, v nedeljo, 19. oktobra, pa se bodo odpravili na gostovanje v Gradec.