Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Nemčija - Irska
1

Svetovni prvaki so po svetovnem prvenstvu ostali brez nekaterih igralcev in selektor Löw še ni povsem uigral nove zasedbe, kar se pozna tudi na rezultatih. A Nemci so vendarle Nemci in tudi če igrajo z B ekipo, lahko premagajo vsakogar, sploh doma. Po porazu s Poljaki si novega spodrsljaja elf ne sme privoščiti in Irci morajo danes pasti za vsako ceno.

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Gibraltar-Gruzija
2

Gibraltar je nova reprezentanca, ki je sestavljena iz amaterjev in spada v rang San Marina in Andore. Čeprav Gruzija niti slučajno ni neka kvalitetna evropska zasedba, ki bi ji lahko slepo zaupali, pa ima v svojih vrstah vendarle profesionalne nogometaše, ki bi morali priti do zmage z več kot golom razlike.

Nogomet - Prijateljske tekme

Japonska - Brazilija
2

Brazilci so pred dnevi z 2:0 premagali Argentino, kar priča o tem, da so na teh prijateljskih tekmah z glavo pri stvari. Dunga je nekoliko spremenil zasedbo po neuspehu na mundialu, igralci pa se zavzeto borijo za njegovo naklonjenost in čim večjo minutažo. Ob takem pristopu Japonci, ki sicer niso tako slabi, nimajo prav veliko možnosti za presenečenje.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Olimpija - Linz
2

Ljubljančani so se v nedeljo dokaj dobro upirali favoriziranemu Salzburgu, a na koncu povsem zasluženo izgubili z dostojnih 1:3. Podobna tekma se v Tivoliju obeta tudi danes, saj je tudi Linz ena najboljših ekip v ligi, ki bo imela na ljubljanskem ledu pobudo od prve do zadnje minute, verjetno vsaj 15 strelov več in če ne bo Chiodo v golu Olimpije delal čudežev, bodo točke odšle avstrijskim železarjem.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Vienna Capitals - Dornbirn
1

Dunajčani so v zelo dobri formi, dobili so 5 od zadnjih šestih tekem, na lestvici pa po 10 krogih zasedajo prvo mesto. Njihova serija zmag se bo najverjetneje nadaljevala tudi danes, ko gostijo Dornbirn, ob Olimpiji najslabšo ekipo v ligi, ki je v nedelo proti Znojmu izgubil s kar 2:10. Verjetno s takšno obrambo nimajo kaj iskati na Dunaju.