»Žalitev zdravega razuma Mariborčanov in Mariborčank«

»Radarski sistem je bil izklopljen 19. aprila lani in od takrat dalje več ne potujejo nobeni podatki iz radarjev v kakršnekoli evidence v kakršenkoli sistem, ki bi to beležil ali kako drugače lahko identificiral vozila, ki vozijo mimo,« je povedal Žula.

Po njegovih besedah so vso opremo, ki jo je podjetje Iskra Sistemi namestilo ob postavitvi radarjev pred dvema letoma na sedežu mestnega redarstva, prenesli v pisarno osrednje občinske stavbe, ki so jo danes pokazali novinarjem. Oprema, ki je enako kot radarji izklopljena, čaka na sodni razplet zahteve mariborske občine za ugotovitev ničnosti pogodbe z Iskro Sistemi. »Govorjenje o tem, da radarji delujejo, je žalitev zdravega razuma Mariborčanov in Mariborčank,« je dejal Fištravec.

V nedeljo drugi krog županskih volitev

Njegov županski tekmec Franc Kangler, ki je bil po množičnih protestih zaradi postavitve radarjev prisiljen konec leta 2012 odstopiti z županskega položaja, je na sobotnem soočenju za časnik Večer dejal, da je slišal govorice, da so radarji v Mariboru še vedno vklopljeni. Sam za sporno pogodbo o radarjih pravi, da ni niti določal lokacije radarjev niti ni podpisal pogodbe ali imel sestankov na to temo, ampak je odločanje prepustil stroki.

Županska kandidata, ki se bosta v nedeljo pomerila v drugem krogu volitev, sta se sporekla tudi glede odvažanja smeti v Dogoše. Po Kanglerjevih besedah naj bi sedanje vodstvo Mestne občine Maribor v tajnosti načrtovalo projekt odlaganja odpadkov v Dogošah, kar je Fištravec označil za laž. Da ne obstajajo nobeni načrti za odlaganje odpadkov v Dogošah, so sporočili tudi iz Snage.