Pripravništva AIESECa v okviru programa Delo v tujini ponujajo mladim priložnost, da pridobijo pomembna znanja in veščine, ki jih potrebujejo pri oblikovanju kariere. Izkušnje si mladi lahko pridobijo z delom v globalnem okolju, v majhnih ali pa velikih podjetij ali nevladnih organizacijah, pripravništva pa trajajo od dveh pa do 18 mesecev. Prijave zbirajo od 1. oktobra do 30. novembra, več informacij pa lahko najdete tukaj.

AIESEC slovenskim šolam in vrtcem ponuja priložnost sodelovanja v družbeno koristnem projektu »Cultural Connecting«, v okviru katerega tuji študenti otroke učijo o kulturni raznolikosti in vodstvenih sposobnostih ter vodijo jezikovne tečaje angleščine in drugih jezikov. Lokalni odbori AIESECa Slovenija ponovno iščejo šole in vrtce, ki bi bili zainteresirani, da svojim učencem omogočijo pridobitev teh pomembnih priložnosti in nepozabnih izkušenj. AIESEC želi spodbuditi slovensko mladino, da se sooči z novimi izzivi in izkoristi vse ponujene priložnosti. Več informacij najdete na tej povezavi.

AIESEC išče tudi podjetja, katera bi bila zainteresirana, da nadarjenim študentom omogočijo delo v njihovem podjetju, v okviru profesionalnega pripravništva. Več informacij najdete tukaj.

21. oktobra bo sicer pri nas znova potekala konferenca Slovenia Youth to Business Forum (Y2B). To je dogodek, ki mlade povezuje s poslovnim svetom in omogoča prenos znanja in idej. V sklopu konference bodo organizirali brezplačne delavnice podjetij, ki bodo temeljile na ekipnem delu in praktičnih študijskih primerih. Vodili jih bodo predstavniki podjetji A.T. Kearney, Zavod Ypsilon, STA potovanje in DATA. Glavni cilj konference je spodbuditi mlade k realizaciji poslovnih idej in pridobitvi izkušenj v podjetništvu.