V anketi, ki je bila izvedena v okviru kampanje Be Real, je bilo vprašanih 2339 žensk. Rezultati zahtevajo spremembe tudi na višjih nivojih države.

Čeprav bi ženske lahko marsikaj spremenile s športom, jih je 36 odstotkov priznalo, da se s športom ne ukvarjajo prav zaradi svojega videza. 26 odstotkov jih ne uspe slediti strogemu režimu telovadbe, ena četrtina pa jih namesto telovadbe raje preskoči kakšen obrok. Iz ankete je mogoče sklepati, da 10,2 milijona Britank ne telovadi, ker se slabo počutijo v svojem telesu.

Kampanja Be Real se je rodila kot odgovor na poročilo iz leta 2012, ki je pokazalo, da so Britanke izredno nesamozavestne. V dveh letih se stvari niso bistveno spremenile. Skoraj štiri petine Britank trpi za nesamozavestjo, 54 odstotkov vprašanih pa je prepričanih, da so težave povezane z videzom vsako leto hujše. Več kot polovica je priznala, da se počuti nemočno zaradi obsedenosti širše družbe z videzom.

»Nesamozavest je zelo pomemben zdravstveni problem, ki ga ne moremo ignorirati. Vpliva na vse – vse starosti in oba spola. Prve težave se pojavljajo že pri petletnikih,« je izpostavila poslanka Caroline Nokes.