"Tam nekje po 4. uri sem slišal ropot pred vhodom. Ko sem prišel po stopnicah, sem na hodniku našel razbito steklo in dve granitni kocki. Na vratih je bila moja slika, vanjo zapičen nož, na steni pa grafit z rdečo barvo 'Čelan mrtev si'," je za STA danes povedal Čelan.

Z grožnjami je takoj seznanil policijo. Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, so na kraj dogodka napotili policiste in kriminaliste, ki opravljajo ogled kraja dejanja. Ker kriminalistična preiskava in zbiranje obvestil še potekata, več informacij zaenkrat ne dajejo.

Čelan je prepričan, da so grožnje povezane z volitvami. "Do zdaj smo vse tri volilne kampanje imeli vsaj približno civilizirano. Kar se počne v tej volilni kampanji, pa je preseglo vse meje zdravega okusa," je povedal in dodal, da so neznanci uničevali tudi njegove volilne plakate.

Posredno je pri tem krivdo za grožnje pripisal tekmecu v bitki za županski stolček Miranu Senčarju, ki pa tovrstna dejanja ostro obsoja. "Žalosti me, da se je v zadnjih tednih predvolilna kampanja sprevrgla v osebno diskreditacijo in obračunavanje. Strasti na Ptuju je treba nujno umiriti, saj bo po volitvah treba sesti za skupno mizo in delati v dobro mesta in njegovih prebivalcev," je sporočil Senčar in Čelanu predlagal, da žaljivi grafit skupaj prepleskata.

Štefan Čelan je na čelu ptujske občine že tri zaporedne mandate in letos ponovno kandidira. V prvem krogu se je z enim samim glasom zaostanka uvrstil na drugo mesto za podjetnikom Senčarjem, s katerim se bosta v nedeljo pomerila v drugem krogu.