Jeff Carter, Tyler Toffoli in Tanner Pearson so vsak k zmagi prispevali zadetek in podajo, Drew Doughty pa je za branilce naslova, ki so izgubili uvodni dve tekmi sezone, dodal dve podaji.

"Že vse od pripravljalnega tabora so se stvari postavile na svoje mesto. Kemija je zelo pomembna stvar v prvenstvu NHL in sam skušam le prispevati k odličnemu vzdušju v moštu. Ko enkrat osvojiš Stanleyjev pokal, si želiš osvojiti še enega. Morda smo malo počasi vstopili v sezono, a današnja tekma je dokaz, da napredujemo," je po zmagi dejal Pearson, ki je kljub osvojenemu šampionskemu prstanu v bistvu še novinec.

Vratar Martin Jones je za kralje, ki so že v drugi tretjini povedli s 4:0, zbral 29 obramb. Edini zadetek za goste je dosegel Bryan Little.

Kralji so izgubili uvodni dve tekmi nove sezone proti San Jose Sharks in po podaljšku pri Arizona Coyotes, danes pa dvomov o zmagovalcu v razprodani domači dvorani ni bilo. "Danes smo le igrali malo bolj povezano kot na prvih dveh tekmah in tekmecu nismo prepustili veliko priložnosti," je po prvi zmagi kraljev v sezoni dejal Kopitar.

"Vedeli smo, da nas čaka izjemno težka tekma, da tekmeci ne bodo imeli milosti, saj so izgubili uvodni dve tekmi sezone. Tako je tudi bilo," je dejal vratar gostov Michael Hutchinson, ki je zaustavil deset od 13 strelov, preden je moral iz vrat, kjer ga je do konca tekme zamenjal Ondrej Pavelec.

Na edini preostali tekmi večera so New York Rangers na prvi tekmi sezone v domači dvorani Madison Square Garden s 3:6 izgubili proti Toronto Maple Leafs, ki so kar pet zadetkov dosegli v drugi tretjini, ko so se znesli nad domačim vratarjem Henrikom Lundqvistom in povedli s 6:2.