Tekmovalci so morali opraviti s 3,9 kilometra plavanja, 180 kilometri kolesarjenja in 42,2 kilometri teka. Pri moških je drugo mesto dosegel Američan Ben Hoffman, tretji pa je bil še en Nemec, olimpijski prvak Jan Frodeno. Pleše je zasedel 43. mesto med 53 profesionalci, vendar pa ni videl ciljne črte, saj je po kolesarskem delu odstopil.

"Žal danes ni šlo. Po dobrem plavanju in začetku kolesa je kazalo na super dan, vendar pa noge temu niso hotele več slediti. To je šport. Čestitke zmagovalcu," je na družbenem omrežju facebook zapisal 31-letni Velenjčan, ki je na lanskem debiju na Havajih osvojil 27. mesto, letos je želel ta dosežek izboljšati.

Pleše je plavalni del začel dobro, izboljšal lanskoletni plavalni rezultat, tudi uvodne kilometre na kolesu je dobro premagoval, nato pa je začel izgubljati stik z najboljšimi, po 180 kilometrov poganjanja pedal pa je odnehal. Kljub odstopu je Pleše prišel do uvrstitve, 43. mesta med profesionalci, skupno pa je bil 2029. med 2187 tekmovalci, ki so nastopili v Koni.

Na Havajih so nastopili še trije Slovenci, sicer ne v družbi profesionalcev, temveč v starostni skupini od 40 do 44 let oziroma od 25 do 29 let. V prvi kategoriji je bil Tomaž Kovač 58. od 288, Tomaž Šink pa 126., najboljši rezultat pa je postavil Janez Klančnik, ki je bil med tekmovalci od 25 do 29 let 23., sicer pa v absolutni konkurenci 174.

Carfraejeva je med profesionalkami tokrat zmagala že tretjič. Po uspehih leta 2010 in 2013 je bila najboljša tudi tokrat. Drugo mesto je osvojila Švicarka Daniela Ryf, tretja pa je bila Britanka Rachel Joyce.