PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Litva - Slovenija
0
Slovenci so si po minimalni zmagi proti favorizirani Švici nekoliko oddahnili. Kljub temu prav veliko razlogov za pretiran optimizem ne bi smelo biti. Igra izbrancev Srečka Katanca je bila v četrtek daleč od navdušujoče, skrbi pa lahko tudi dejstvo, da letos iz igre sploh še niso dosegli zadetka. Litva je z zmago proti Estoniji dokazala, da jo ne gre podcenjevati, kar nekaj težav pa lahko Slovencem povzroča tudi igranje na umetni podlagi.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Ukrajina - Makedonija
1
Ukrajinci imajo po dveh krogih poraz in zmago. Slednjo so vpisali v četrtek, ko so v gosteh z 2:0 premagali Beloruse. Nove tri točke bodo lovili proti Makedoniji, ki pa ne blesti. To je bilo še kako očitno proti Luksemburgu, ki je po prvem polčasu v Skopju celo vodil, a nato vseeno izgubil z 2:3. Povrhu so ostali še brez enega svojih ključnih igralcev Agima Ibraimija, ki se je poškodoval in se je že vrnil v klub.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Belorusija - Slovaška
2

Slovakom je samozavest po presenetljivi zmagi proti aktualnim evropskim prvakom Špancem močno narasla. Ekipa je kot edina v skupini še neporažena, saj je bila pred tem v gosteh boljša tudi od Ukrajine. Belorusija je vsekakor neugodna, a za trenutno izvrstne Slovake, ki imajo že tri zaporedne zmage, prav gotovo tudi premagljiva.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Estonija - Anglija
2
Angležem gre zaenkrat v kvalifikacijah vse po načrtih. Svoje največje tekmece Švicarje so v gosteh premagali z 2:0, rutinirano pa so svojo nalogo opravili tudi proti San Marinu. Prav nobenega dvoma ni, da so nogometaši z Otoka za nekaj razredov boljši od Estoncev, zato bo vse drugo kot zmaga izbrancev Roya Hodgsona velikansko presenečenje.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Krka - Metalac
1
Kljub temu da imajo slovenski prvaki slabšo ekipo od lanske, v ligi ABA igrajo odlično. Zaenkrat jim v superpokalu ni bila kos Union Olimpija, presenetili pa so tudi Partizan in prvaka lige Cedevito. Pri tem jim je v veliko pomoč izvrstni Malcom Armstead, ki redno dosega po 20 točk in več. Novinec Metalac, ki ima po dveh tekmah prav toliko porazov, bo na svojo prvo zmago v ligi najverjetneje moral še počakati, saj se zdi presenečenje v Novem mestu maloverjetno.