Hokejisti iz Los Angelesa so dvoboj v areni Gila River v mestu Glendale v Arizoni odprli v skladu z načrti. Že po 92 sekundah je padel prvi gol za goste, v polno je zabil Tanner Pearson, potem ko je ukradel plošček in od strani ukanil domačega vratarja. V 13. minuti pa je na vodstvo z 2:0 povišal Jeff Carter. Devetintrideset sekund pred koncem uvodne tretjine so domači zmanjšali zaostanek na 1:2 ob igralcu več na ledu, Antoine Vermette je mojstrsko preusmeril strel Keitha Yandla.

V drugi tretjini so kralji povsem odpovedali, sprožili so le tri strele proti vratom Arizone. Domači hokejisti pa so v 31. minuti izenačili na 2:2, uspešen je bil Mikkel Boedker. S tem izidom sta se moštvi razšli tudi ob koncu rednega dela, potem ko so sodniki 2,47 minute pred koncem razveljavili gol Shana Doana po prekršku nad Carterjem.

V podaljšku so bili podjetnejši domači hokejisti, ki so odločilni gol zabili ob igralcu več na ledu. Za poln izkupiček je poskrbel Oliver Ekman-Larsson v peti minuti podaljška, le 14 sekund pred koncem.

Slovenski hokejski zvezdnik Kopitar je tokrat ostal brez točk, v 20 minutah na ledu se ni vpisal med podajalce ali strelce, prav tako je ostal prazen statistični okvirček, ki kaže število strelov proti okvirju vrat nasprotnega moštva.

Arizona je bila podjetnejša tudi glede sproženih strelov na gol, vratar Jonathan Quick je tako ubranil 37 strelov domačih hokejistov, medtem ko je domači vratar Devan Dubnyk uspešno posredoval ob 24 strelih na gol hokejistov iz mesta angelov. V prvi in drugi tretjini je bilo razmerje strelov 18:9 in 14:3 v korist Arizone, v zadnji tretjini pa 11:6 v korist kraljev.

Los Angeles tretja tekma letošnje sezone čaka v noči na ponedeljek po slovenskem času. V Staples Centru bo gostovala ekipa Winnipeg Jets.