"To v tem trenutku ni pomembno. Če dovolijo igrati na takšni površini, moramo tudi mi. Če se bodo fantje znašli na njej, ali ne, bomo videli. Če pa kdo pravi, da ni drugače igrati na umetni travi ... Precej drugače je. Ampak igrali bomo in to je to," meni Katanec.

Napadalec Milivoje Novaković, ki je odločil tekmo proti Švici v četrtek, je bil glede igranja na umetni travi - tako kot tudi tisti, ki so zelenico preizkusili pred popoldanskim reprezentančnim treningom, zaradi česar je bila vadba malce lažja kot običajno -, za malenkost bolj konkreten.

Novaković: Več si moramo upati

"Mislim, da je to prednost za domače igralce, saj več vadijo na tem igrišču kot mi. Ampak pravim, mi moramo biti pravi, zavedati se moramo pomembnosti tekme in vedeti, kaj nam ta prinaša. Pomembna je za nadaljnje kvalifikacije," pravi Novaković in na vprašanje o tem, da naj bi bil obračun podoben kot tisti proti Estoniji, torej precej zaprt z domače strani, dodaja, da bodo morali imeti boljši pristop.

"Več si moramo upati, prevzeti vlogo favorita. Bo trda in težka tekma. Tekmeca ne bomo podcenjevali, saj ima tri točke več od nas. Od nas je vse odvisno. Vsi se zavedamo tega, v tekmo moramo iti stoodstotno, na koncu pa bomo videli rezultat," je pred zadnjim treningom povedal Novaković.

Katanec o Litovcih ni želel preveč govoriti

Katanec, jasno, ni želel pojasnjevati slabosti litovske igre (izpostavil pa je, da največja nevarnost grozi v obliki Arvydasa Novikovasa), prav tako ne odlik.

"Ne bom tega pojasnjeval. Zame je pomembno, da se mi obnašamo tako, kot se moramo. Vemo, kaj jih odlikuje, kakšni so. Moramo biti borbeni, kompaktni in si želeti zmago, ker brez tega ni nič," je na novinarski konferenci povedal Katanec.

Svoj pogled je obelodanil tudi glede morebitne podobnosti igre estonske in litovske reprezentance na domačih tleh. "Litovci igrajo podobno, avt izvajajo podobno. So kompaktni, borbeni. Imajo šest točk, tudi oni si bodo želeli zmagati. Tekma bo težka. Zdaj so Litovci navdušeni. Ne glede na to, s kom so igrali, imajo šest točk in to šteje. Spoštujem Litvo in fantje vedo, kaj jih čaka," je še povedal selektor.