V skupini D so največ golov videli na Irskem. Domača reprezentanca je namreč s kar 7:0 ugnala novinca v evropskih tekmovanjih, Gibraltar. V isti skupini so do prvih točk po zmagi nad Gruzijo z 1:0 prišli Škoti, svetovni prvaki Nemci pa niso upravičili slovesa favoritov in so si proti Poljakom v gosteh privoščili visok poraz z 0:2. Poljaki so proti Nemcem vknjižili sploh prvo zmago v zgodovini sosedskih obračunov.

Romuni in Madžari so si v skupini F razdelili točke, z enakim izidom 1:1 tudi Finci in Grki, medtem ko so Severni Irci Ferske otoke odpravili z 2:0. Večer je minil v znamenju remijev, poleg Armenije in Srbije se je z 1:1 končala tudi tekma med Albanijo in Dansko. Albanci so povedli, Danci izenačili in zadržali vodstvo v skupini. Srbi, ki so proti Armencem zaostajali vse do 90. minute, so prišli do prvih točk in držijo tretje, Armenija je četrta.

V nedeljo bodo poleg Slovencev v skupini E zaigrali še Estonci, ki bodo gostili Angleže. Na sporedu bodo še po tri tekme v skupinah C in G. Pari skupine C so Luksemburg - Španija, Ukrajina - Makedonija in Belorusija - Slovaška, v skupini G pa Avstrija - Črna gora, Rusija - Moldavija ter Švedska - Liechtenstein.