V tem trenutku ne vem, ali bom po sezoni 2014/15 smuči dokončno postavila v kot

Enaintridesetletna Črnjanka se je v pogovoru za Sportal dotaknila tudi konca tekmovalne poti. Na vprašanje, ali sanja o poletju, ki bo minilo v znamenju popolne sproščenosti in ne bo vključevalo priganjanja njenega partnerja in trenerja Andree Massija s štoparico v roki, je odgovorila: "Seveda! Komaj čakam. Vidim se, kako celotno poletje preživim ob morju, iščem sončne žarke in neizmerno uživam. O tem poletju sanjam že celotno smučarsko kariero. Kot aktivna tekmovalka sem sprejela dejstvo, da je moje življenje drugačno. Sprva je bilo težko. Zdaj s tem nimam težav. Vem pa, da se bliža tudi takšno poletje. Znala ga bom izkoristiti. Idej mi ne primanjkuje."

Takšno poletje si bo, kot je dejala, privoščila zelo kmalu: "Skoraj povsem prepričana sem o tem, da si bom že leta 2015 privoščila poletje, o kakršnem govoriva. Po vseh teh letih treningov, potovanj in tekem moje telo preprosto potrebuje počitek. Načrtujem premor, ki pa še ne pomeni zanesljivega konca kariere. V tem trenutku ne vem, ali bom po sezoni 2014/15 smuči dokončno postavila v kot. Morda bom izpustila le eno sezono in se nato vrnila. O tem veliko razmišljam. Iščem najbolj pametno pot. Odgovora nimam. Čutim pa, da potrebujem premor."

''O novi karieri bom govorila, ko bo prišel pravi čas''

Na vprašanja, ali ima že zamisel o življenju po tekmovalni karieri: "Imam. Vedno sem jo imela. A trenutno sem še aktivna alpska smučarka. To je moje delo. Povsem sem mu predana. O novi karieri bom govorila, ko bo prišel pravi čas." V intervjuju za Večer pa je napovedala, da bo tudi v naslednjih petih letih zanesljivo še naprej povezana s smučanjem: "Ne vem sicer, v kakšni obliki. Mogoče ne kot vrhunska smučarka, ampak v neki povezavi z obstoječimi sponzorji, da nadaljujem sodelovanje."

Dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja v novi sezoni napoveduje napad na veliki kristalni globus. "To je moj cilj. Zavedam se svoje smučarske kakovosti. Dobro vem, kako visoko lahko posežem. Ko razmišljam o tem boju, vedno primerjam moč mojih tekmic z osebno predstavo o lastnem dometu. Dobro se poznam, zato lahko brez zadržkov napovem, da bom merila na sam vrh. Takšen je moj pogled na celotno sezono, medtem ko pa bo vse od Söldna naprej pomembno, da se bom vsake preizkušnje lotila kot samostojnega poglavja z željo po najboljšem izkupičku. Prišli bodo tudi težki trenutki. Vedno pridejo. Takrat bo treba stisniti zobe in se boriti do konca. Na to sem pripravljena," je dejala za Sportal.