Zmagal je olimpijski prvak Madžar Krisztian Berki (16,033), ki je osvojil še tretji svetovni naslov, pred Hrvatom Filipom Udejem (15,783) in Francozom Cyrilom Tommasonom (15,600), Bertoncelj je bil četrti s 15,533 točke.

Seznam finalistov na konju je bil res izjemen, edini, ki je iz svetovnega vrha izpadel že v kvalifikacijah, je bil evropski prvak Britanec Max Whitlock. Tako je že pogled na startno listo obetal razburljiv boj za odličja, ki se je danes v razprodani dvorani Guangxi na veselje gledalcev tudi odvil. Prav nihče od finalistov ni padel s konja, kar je za velika tekmovanja že prava redkost.

Telovadci so iz nastopa v nastop višali letvico in ko je olimpijski prvak Berki prikazal odlično predstavo, je bilo jasno, da Bertoncelj, ki je šel na orodje zadnji po vrsti, osmi, ne bo imel nobenega prostora za taktiziranje, na kar je upal pred finalom. Kljub temu je prikazal zelo lepo težjo sestavo, povsem na koncu pa ga je manjša napaka pri seskoku stala kolajne. Kljub tej napaki je vseeno upal, da bo dovolj, da bi se slovenska gimnastika prvič po letu 2007 in SP v Stuttgartu, ko je Mitja Petkovšek na bradlji zmagal, Aljaž Pegan pa je bil na drogu srebrn, spet veselila kolajne s SP. Na koncu mu je do nje zmanjkalo borih 67 tisočink točke.

"Saj veš, kako je. Vse do zadnjega upaš, da se bo izšlo, želel sem si, da bi se tehtnica prevesila na mojo stran, a se žal ni. Škoda, res škoda," je povsem mirno nekaj minut po opravljenem nastopu za STA dejal Bertoncelj in dodal: "S četrtim mestom na svetu zagotovo ne morem biti razočaran. Ampak, ko si tako blizu, si pa lahko rečeš: 'madona, a nisi mogel še kje malo stisniti, da bi dobil še tistih nekaj tisočink zraven'. A tokrat žal res ni šlo. Nimam si česa očitati. Dejansko sem skušal 'iz pete' potegniti dober nastop, kar mi je tudi uspelo. Vaja je bila zagotovo najlepša v zadnjem času in po vseh zdravstvenih težavah, ki sem jih imel, sem lahko zadovoljen."

Tridesetletni telovadec Narodnega doma je po dveh finalih SP 2010 in 2011, v katerih je naredil napako, tokrat s četrtim mestom in lepo predstavo dosegel največji uspeh doslej, a obenem se zaveda zamujene priložnosti: "Škoda je napake pri seskoku. Resda mi ni znižal težavnosti sestave, a dejstvo je, da če ne bi zastal, bi zdaj imel v žepu kolajno. Ta napaka je posledica tega, da imam za seboj premalo ponovitev sestav, saj zaradi bolečin v roki ne morem vsakega treninga opraviti na polno. In to se pozna. Na koncu tako težke sestave me je malo zmanjkalo."

"Da se lahko v takšnem zdravstvenem stanju, kot sem (letos je prestal operacijo komolca, op. STA), borim z najboljšimi za kolajne, je nekaj neverjetnega. Žal mi je, vsake take tekme je škoda, a nimam si česa očitati, lahko si le čestitam," je še dejal Bertoncelj, z njim je bil zadovoljen tudi selektor Sebastijan Piletič.

"Današnji finale je bil zelo težak, konkurenca je bila močna, vsi fantje so naredili vaje po najboljših močeh in ni bilo prostora za taktiziranje. Tekma je bila dobra, na koncu nam je malenkost zmanjkalo do medalje, a prepričan sem, da tudi če bi bila tretje in četrto mesto zamenjana in bi bil Sašo tretji, ne bi bilo nič narobe. A ne smemo tako gledati, moramo biti zadovoljni s tem, kar smo dosegli. Žal samo prvi trije dobijo medaljo, a četrto mesto je fantastično in dobra podlaga za SP v Glasgowu 2015 in kvalifikacije za olimpijske igre v Riu," je tekmovanje ocenil Piletič.