Ljubljančani so na vročem beljaškem ledu v desetletju medsebojnih obračunov tudi že zmagovali, v zadnjem času sicer tam niso imeli veliko uspeha, a zmajem bo še nekaj časa žal za današnjo izpuščeno priložnost, ki se je ponujala zaradi očitne krize domačega moštva. Tako so ostali brez prve zmage v gosteh v sezoni, ostajajo pri štirih točkah za dve domači.

Beljačani so v tekmo krenili zbegano in s strahom po še enem porazu, ki bi prav gotovo spodnesel trenerja, nekdanjega stratega Ljubljančanov Hannuja Järvenpääja. Gostje bi lahko v uvodnih 15 minutah, ko so bili popolni gospodarji na ledu, premoč kronali za zadetki, a ni šlo. Še najbližje uspehu sta bila Žiga Pešut v peti minuti, iz bližine je meril mimo gola, ter Tadej Snoj v deveti, ko mu je domači vratar Jean Philippe Lamourux preprečil premierni gol v ligi Ebel. Domači pa so se v igro vrnili s svojim prvim "power-playem" in z zadetkom Gerharda Unterluggauerja z natančnim strelom z modre črte, pri strelu je bil vratar gostov Andy Chiodo nemočen.

V drugem delu so gostje spet začeli bolje, Hunter Bishop je imel z igralcem več lepo priložnost in se sam znašel pred Lamoureuxom, ta pa se je spet izkazal. V 37. minuti pa je, spet z igralcem več, Matt White iz bližine streljal prek vrat.

V zadnjo tretjino so gostje krenili z igralcem več, ker je Brock McBride z naletom v glavo ob koncu druge ustavil Roka Lebra. A namesto, da bi četrto igro z igralcem več kronali z izenačenjem, je White na sredini igrišča naredil začetniško napako, podal Johnu Lammersu, ta pa je darilo izkoristil in povišal na 2:0. Upanje na ugodnejši izid je vzbudil Anže Ropret v naslednji minuti, sledila je ostra borba, domači pa so v 53. minuti še enkrat z igralcem več dosegli tretji gol.

Ljubljančani so v 58. minuti še petič imeli igralca več, prednost pa nadgradili še z izhodom vratarja. A so domači zdržali, osem desetink pred koncem pa je White sicer dosegel gol, ki pa je pomenil le lepotni popravek izida.

V nedeljo se bodo zeleno-beli na domačem terenu v Tivoliju pomerili z ekipo z vrha lestvice, Salzburgom.