Hokejisti Beljaka so pred včerajšnjim gostovanjem Olimpije na avstrijskem Koroškem prejeli jasen ultimat uprave, naj po številnih začetnih spodrsljajih vendarle začnejo zmagovati. Za končni uspeh so precej trepetali, saj so jim Ljubljančani vztrajno dihali za ovratnik, a priključka predvsem zaradi lastnih napak zlepa niso zmogli ujeti. Zmaga s 3:2 je Avstrijce odlepila od zadnjega mesta v EBEL, kjer s štirimi ulovljenimi točkami z devetih tekem zdaj spet samevajo tivolski hokejisti.

Olimpija je razgalila stare težave, ki se ji ponavljajo že od prvega kroga. Bila je neučinkovita z igralcem več in v tem delu igre ob padcu zbranosti spet prejela gol. Ljubljančani so se med drugim slabo branili ob številčni prednosti gostiteljev, ki so preostala zadetka dosegli na power play, pri čemer se je spet pokazala precejšnja šibkost ljubljanskega moštva v novi zimi. Je pa zanesljivo branil Andy Chiodo in Olimpijo držal v igri vsaj za podaljšek, čeprav razmerje strelov (35:22) priča o premoči domačega moštva. Verjetno bi se v Beljaku še precej razvnelo, če bi Matt White znižal na 2:3 prej kot le v zadnji sekundi tekme, ko je za kaj več kot le častni poraz Olimpije zmanjkalo časa.

V naslednjih dneh čaka Ljubljančane zahteven urnik. Jutri in v torek bodo v Tivoliju gostili vodilni moštvi lige Salzburg in Linz, prihodnjo nedeljo pa bodo odpotovali v Gradec.

EBEL, 9. krog: Beljak – Olimpija 3:2 (1:0, 0:0, 2:2, gledalcev 3000; 1:0 Unterluggauer 18/PP1, 2:0 Lammers 42/SH1, 2:1 Ropret 43, 3:1 Haydar 53/PP1, 3:2 White 60), KAC – Dunaj 1:2, Gradec – Znojmo 4:3, Bolzano – Innsbruck 5:4, Linz – Salzburg 2:1, danes ob 17.30: Alba – Dornbirn, vrstni red: Linz (-1) 15, Gradec in Dunaj po 14, Salzburg 13, Innsbruck (-1) 10, Znojmo in Bolzano po 8, Beljak, Alba (-1) in Dornbirn (-1) po 6, Olimpija 4. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 17.30: Olimpija – Salzburg, Beljak – KAC, Gradec – Dunaj, Alba – Innsbruck, Znojmo – Dornbirn, Bolzano – Linz. mag