Sladokusce so navdušili s tremi hodi. Prvi je bil pripravljen iz fileja piranskega brancina z rakovico, narastka iz rakovice, korenčkovega gela, korenja, peteršiljevega spongeja, omake iz zelene solate, hrustljavih dimljenih drobtin, maslene pene, pene iz kisle smetane, kuminovega popečenega kruha, sotiranega zelja in solate. Na drugem krožniku so bile prsi pegatke v lastnem soku in nadevane s pistacijami, confit bedra pegatke ocvrtega v svinjski hrustljavi koži, zorjen jagnječji hrbet z zeliščno skorjo in metino omako, krema iz muškatne buče s kokosom, izbrana zelenjava in cvet brokolija. Prava posebnost in umetnina pa je bila sladica, ki jo je s pomočjo kolegov pripravila Alma Rekić: kefirjev mousse na biskvitu joconde, mangova krema, mousse iz temne čokolade na krokantu, crumble z mangovim sorbetom, malinova omaka, kokosova pena in beljakove meringe.

Vsakemu krožniku so Hitovi sommelierji dodali piko na i z izbranim vinom. K prvemu hodu suho malvazijo Sutor, letnik 2011, Edvarda in Mitje Lavrenčiča iz Vipavske doline, k prsim pegatke suhi sauvignon, letnik 2009 Branka in Vasje Čotarja z Gorjanskega, k sladici pa sladki čarvin, letnik 2004, Edbina Erzetiča iz Pristave v Goriških brdih.

Slovensko kuharsko reprezentanco na najvidnejših kuharskih dogodkih po svetu že od leta 2012 sestavljajo Simon Bertoncelj, Janez Dolšak, Davor Družinec, Alma Rekić in Grega Rozman. »Z našim menijem računamo na najvišje priznanje. Pred dvema letom smo na kuharski olimpijadi v Nemčiji že osvojili srebrno kolajno,« je povedal Simon Bertoncelj.

Svetovno prvenstvo kuharjev že vse od leta 1928 pripravlja strokovna organizacija World Association of Chefs' Societies z namenom ohranjanja in izboljšanja kulinaričnih standardov svetovnih kuhinj. V njej je združenih več kot 10 milijonov profesionalnih kuharjev iz več kot 90 držav sveta, tudi Slovenije.