Celjski rokometaši so po uvodnih porazih z makedonskim Vardarjem iz Skopja in francoskim Montpellierjem v tretjem poskusu vendarle okusili slast zmage na mednarodnem prizorišču. V predmestju ruskega glavnega mesta, teoretično "najlažjem" gostovanju v skupinskem delu lige prvakov v tej sezoni, so na kolena položile Čehovske medvede. Varovance trenerja Branka Tamšeta v prihodnjem krogu čaka izjemno težka naloga, saj bodo gostili rokometnega velikana iz madžarskega Veszprema. Tekma se bo v soboto, 18. oktobra, v dvorani Zlatorog pričela ob 20.30.

Celjani so slabo odprli tekmo v Čehovu. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani, predvsem obramba ni bila na najvišji ravni, kar so izbranci slovitega domačega trenerja Vladimirja Maksimova s pridom izkoristili in imeli vajeti igre v svojih rokah.

Slovenski prvaki so po zaostanku dveh golov vendarle strnili svoje vrste, z veliko hitrejšo in enostavnejšo igro so prevzeli popoln nadzor na igrišču ter si v 19. minuti priigrali lepo prednost štirih golov (12:8), tri minute kasneje pa si po dveh zaporednih golih Blaža Janca - v uvodnih dvajsetih je igra v napadu slonela na hrvaškemu "ostrostrelcu" Ivanu Sliškoviću in Mihi Zarabcu, ki sta v prvem polčasu dosegla po pet golov - priigrali še bolj izrazito zalogo v zadetkih (15:10). V končnici prvega polčasa so močno popustili, na velik odmor pa vendarle odšli s prednostjo dveh golov (17:15).

Tamšetovi izbranci so v začetku drugega polčasa prikazali medlo igro in gostiteljem omogočili, da so kmalu izenačili na 18:18, v 36. minuti pa ponovno zaostali (19:20). V nadaljevanju sta se ekipi neprestano izmenjavali v vodstvu, po celjskem vodstvu s 24:22 pa padli v "kreativno luknjo". Po nekaj zgrešenih strelih iz lepih položajev so bili sredi druge polovice tekme znova v primanjkljaju (24:25), a njihovo črno obdobje je bilo kratkotrajno, v nadaljevanju so naredili delni izid 4:0 in v 49. minuti povišali na 28:25.

A Celjani lepe zaloge v zadetkih niso ubranili, v 54. minuti so jih gostitelji ne le ujeli, temveč celo prehiteli (29:30). A Tamšetovi izbranci so v prelomnih trenutkih dvoboja vendarle zmogli dovolj modrosti za prvo zmago v ligi prvakov. Končnico so odigrali naravnost sijajno in z delnim izidom 6:0 povsem zasenčili rokometaše iz Čehova.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi strelsko najbolj razpoložena Slišković in Zarabec. Prvi je dosegel devet, drugi pa osem golov. Izkazal se je tudi vratar Matevž Skok s 15 obrambami.