Mariborski rokometaši so pred sezonama že spoznali sposobnosti norveških in danskih rokometašev, prvič v zgodovini kluba pa se bodo pomerili s švedskimi predstavniki. Kristianstad je klub z dolgo in bogato tradicijo, ki se v zadnjih sezonah ponovno prebija na vrh švedskega rokometa. V svojih vitrinah ima štiri naslove državnih prvakov. V minuli sezoni je igral tudi v skupinskem delu pokala EHF, kjer so v izjemno močni skupini C - v njej so igrali še madžarski Pick Szeged, francoski Nantes in slovaški Tatran Prešov - zasedli četrto mesto.

"Švedi igrajo hiter in zelo kombinatoren rokomet, njihovi igralci pa so odlični strelci z razdalje. Imajo zelo čvrsto obrambno linijo s postavitvijo 6-0, na čelu z odličnim vratarjem Danom Beutlerjem. Vsekakor nas čaka težko delo, a naredili bomo vse, da pred domačo publiko dosežemo pozitiven izid," je o skandinavskem tekmecu dejal mariborski trener Marko Šibila in poudaril, da Kristianstad vodi nekdanji odličen igralec in sedanji selektor švedske reprezentance Ola Lindgren.

Mariborski rokometaši so v generalki za nedeljski obračun zmagali v vroči Ribnici, Celjan v vrstah mariborskega kluba Žiga Mlakar pa je pred tekmo dejal: "Vsaka evropska tekma ima svoj čar. Menim, da nas čaka zanimiva tekma s pravim in kakovostnim tekmecem. Mi se bomo na Švede dobro pripravili in naredili vse, da zmagamo na prvi tekmi in si priigramo ugodno izhodišče pred povratno tekmo v gosteh."

Slovensko-švedski obračun se bo v nedeljo pričel ob 20. uri, povratna tekma pa bo v petek, 17. oktobra.