36-letna Charlene je rojena v Zimbabveju. Nekdanja olimpijska plavalka se je s 56-letnim knezom Albertom poročila leta 2011.

Dvojčka, ki bosta prva v vrsti za prestol, bosta prva Charlenina otroka ter bodoča vnuka oz. vnukinji pokojne hollywoodske zvezde Grace Kelly, ki je bila poročena z Albertovim očetom, knezom Rainerjem. Albert je očeta na prestolu nasledil leta 2005.

Sicer pa ima Albert, ki je dolgo časa veljal za enega najbolj zaželenih samskih moških na svetu, že dva nezakonska otroka. Njegova v ZDA rojena hči Jazmin, ki je plod Albertove afere z nekdanjo natakarico Tamaro Rotolo, je nedavno diplomirala na ameriški univerzi. Albert je leta zanikal, da bi bil njen oče, a so kasneje, ko je bilo dekle že najstnica, testi DNA pokazali nasprotno.

Knez ima tudi mlajšega sina, Alexandra Costa, in sicer iz razmerja, ki ga je imel z nekdanjo stevardeso pri francoski letalski družbi Air France, Nicole Coste.

V skladu z zakonom o dedovanju v Monaku nobeden od teh dveh priznanih nezakonskih otrok nima pravice do knežjih nazivov ali da bi bila dediča Alberta. A vseeno imata zakonsko pravico do deleža njegovega ogromnega osebnega premoženja; tega revija Forbes ocenjuje na več kot milijardo ameriških dolarjev.

Mediji so sicer že večkrat poročali, da naj bi bila zveza Charlene in Alberta na robu propada, saj naj bi Charlene le nekaj dni pred poroko skušala pobegniti iz Monaka. Prav tako so se širile govorice, da naj bi nekje obstajal še tretji Albertov nezakonski otrok. Na široko se je pisalo o tem, da naj bi par vsaj polovico svojega poročnega potovanja preživel v ločenih hotelih, prav tako so mediji objavljali fotografije kneginje, ki naj bi razkrivale njeno depresijo.

Glamurozna blondinka, ki je ohranila svojo plavalno postavo, izhaja iz družine srednjega razreda in ima nemške korenine. Ko je bila stara enajst let, se je družina preselila v Južno Afriko.