Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je izgubil že v drugem krogu turnirja v Šanghaju. Čeprav je čutil bolečine v slepiču, se na to noče izgovarjati, a meni, da njegova trenutna pripravljenost ni stoodstotna.

"Feliciano je igral bolje od mene, to je edini razlog, da sem izgubil. Je pa res, da trenutno nisem v najboljši pripravljenosti, po dnevih jemanja antibiotikov se ne moreš najboljše počutiti," je dejal Nadal, ki ima vnet slepič, zdravniki so mu svetovali operacijo, a bo z njo še nekaj časa počakal: "Sprejel sem tveganje in bom z operacijo počakal do konca sezone. Položaj je zaenkrat pod kontrolo, če se ne bo poslabšal, bom nastopil na turnirjih v Baslu, Parizu in seveda na zaključnem turnirju v Londonu."

Nadal se je na turnirje vrnil po trimesečnem prisilnem počitku, po turnirju v Wimbledonu je imel težave s poškodbo zapestja.

Zdravstvene težave je imel tudi osmi nosilec Kanadčan Miloš Raonić, ki je moral predati dvoboj Argentincu Juanu Monacu. Izpadel je tudi četrti nosilec Švicar Stanislas Wawrinka, po treh nizih, v tretjem je vodil s 3:0, a ga izgubil, je moral priznati premoč Francozu Gillesu Simonu.