V poplavi ponudnikov ogrevalnih tehnik in različnih načinov ogrevanja izbira sistema ogrevanja ni preprosta. Pomembni dejavniki pri odločanju so energijska učinkovitost stavbe, geografsko območje stavbe, dostopnost virov energije, pričakovanja uporabnikov ter njihov način življenja. Sodobno in stroškovno učinkovito ogrevanje je prav gotovo ogrevanje z obnovljivimi viri energije in ena od možnosti je ogrevanje s toplotnimi črpalkami, s katerimi lahko ustvarimo resnično ugodne bivalne razmere ob zelo nizki porabi energije.

Ena izmed priporočljivih rešitev je vgradnja De Dietrichovih toplotnih črpalk, ki jih odlikujejo inovativne rešitve, tehnološka naprednost, zanesljivost delovanja, preprosta uporaba in ekološka neoporečnost. Ta evropski proizvajalec ogrevalne tehnike je bil ustanovljen davnega leta 1684, stoletja bogatih izkušenj, stalno raziskovalno delo in nenehne izboljšave izdelkov pa se danes kažejo v vrhunski izdelavi ter zadovoljstvu uporabnikov njegovih izdelkov.

Toplotna črpalka zrak-voda De Dietrich HP Inverter – izjemna prilagodljivost naprave!

Invertersko toplotno črpalko je moč preprosto vgraditi tako rekoč v vsak ogrevalni sistem. Primerna je tako za novogradnje kot tudi prenove kotlovnic. Naprava stroškovno učinkovito ogreva in hladi prostore ter pripravi toplo sanitarno vodo. Odlično deluje tudi v povezavi s kotlom na olje ali plin. V zelo hladnih dneh bo kotel v ogrevalni sistem dodal manjkajočo toploto in toplotni črpalki De Dietrich pomagal ogreti dom. Črpalka HP Inverter je primerna tudi za novogradnje, kjer samostojno in učinkovito ogreje prostore ter vodo. V tem primeru je drugi vir vgrajeni električni grelec.

HP Inverter izdelujejo v sedmih različicah z močmi od 6 do 27 kW, z vgradnjo solarnega ogrevanja sanitarne vode pa so skupni prihranki energije še višji. Francoski proizvajalec je toplotno črpalko zasnoval za evropski trg in upošteval vse mogoče situacije ogrevanja naših domov. Toplotna črpalka ima poleg zunanje enote notranji stenski modul. Ta modul krmili najsodobnejša regulacija Diematic iSystem z ukazi v slovenščini, ki omogoča nadzor tudi najbolj kompleksnih multienergijskih sistemov. Inverterski način delovanja omogoča stalno in natančno prilagajanje toplotnim potrebam, vremensko vodena regulacija pa še dodatno poviša energetsko učinkovitost sistema.

Sanitarna toplotna črpalka De Dietrich Kaliko – tehnično dovršena naprava z najvišjim COP po standardu EN 16147!

Kaliko z emajliranim  grelnikom prostornine 270 litrov  poskrbi za toplo sanitarno vodo  tudi za večjo družino.  Kompaktna dimenzija in preprosta vgradnja  omogočata vgradnjo De Dietrichove sanitarne toplotne črpalke v tako rekoč vsak prostor (dim. 80 × 80 cm) v domu. Učinkovito tehnologijo ogrevanja sanitarne vode dokazuje  njen visok izkoristek (COP 3,4 v skladu z EN 16147), ki ga omogočata tudi kakovosten rotacijski kompresor in trajna titanova anoda, ki ščiti emajlirano notranjost grelnika. Za preprečevanje nastajanja vodnega kamna je  vgrajen aluminijast kondenzator velike površine, speljan po zunanji strani grelnika, obenem pa  emajliran jeklen grelnik  poskrbi za popolnoma neoporečno toplo vodo. Črpalka Kaliko ima  široko območje delovanja, saj deluje v območju –5 do +35 stopinj Celzija vstopnega zraka,  odlikuje pa jo tudi izredno tiho delovanje (39 db).

Tehnično dovršena sanitarna toplotna črpalka Kaliko samostojno ogreje sanitarno vodo do temperature 65 stopinj Celzija. Še višje temperature vode doseže s pomočjo vgrajenega električnega grelca, možna pa je tudi kombinacija s kotlom (plin, olje …). Kaliko omogoča zajem zraka od zunaj (priklop cevi za voden zrak) ali od znotraj, prav tako pa lahko oddaja zrak v prostor (hladi klet) ali na prosto. Priključki za zrak so nameščeni s strani, kar omogoča postavitev enote tudi v nizek prostor (do 200 cm).

Prek  napredne upravljalne enote z velikim digitalnim LCD-prikazovalnikom omogoča popoln in intuitiven nadzor nad pripravo tople sanitarne vode. Upravljalna enota omogoča časovno nastavitev ogrevanja tople sanitarne vode, kar v praksi pomeni, da se lahko ta  ogreva tudi v času nižje tarife električne energije. Na voljo je  tudi pestra izbira med intenziteto oziroma načinom ogrevanja  (Auto, Eco, Hitro ogrevanje, Počitnice).

Nasvet strokovnjaka in več informacij o možnostih ogrevanja lahko pridobite na spletni strani www.veto.si, na e-naslovu info@veto.si ali po telefonu 040 744 436 in 01/580 91 00.